(P) Proprietăţile ceaiului de muşeţel utilizat intern şi extern

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 aprilie 2021, 11:35

Muşeţelul este o plantă erbacee ce poate atinge înălţimea de până la 60 cm înălţime. Iniţial a fost utilizat în zonele din Africa de Nord şi Asia de Vest, însă astăzi este cultivat și consumat în întreaga lume. Mulţumită aromei sale, muşeţelul este una dintre cele mai consumate plante, atât la nivel intern, cât şi extern.

Muşeţelul are origini foarte îndepărtate, mai ales sub formă de ceaiuri infuzii. Această plantă medicinală consumată frecvent are proprietăţi calmante şi digestive, printre cele mai importante.

De ce trebuie consumate ceaiuri medicinale care au în conţinut muşeţel: proprietăţi şi beneficii

Ceaiul de muşeţel este consumat frecvent în scopuri medicinale mulţumită următoarelor beneficii:

Ajuta la îmbunătăţirea digestiei

Ceaiul de muşeţel este foarte benefic pentru sănătatea stomacului. Atunci când un aliment nu este digerat corespunzător de către stomac, servirea unui ceai este cea mai bună alegere. Muşeţelul relaxează corpul şi acţionează asupra sistemului digestiv, ameliorând durerile sau indigestia.

Are efect calmant şi reduce anxietatea

În acest sens, muşeţelul poate fi consumat în momentele stresante, ori înainte de a dormi. Are efecte liniştitoare şi este un bun companion în perioadele aglomerate şi solicitante.

Ajuta în tratamentele pentru diabet

Diabetul este o afecţiune care necesită o atenţie sporită asupra indicelui glicemic din corp. Consumat zilnic, muşeţelul are această proprietate, de a ajuta în tratamentul împotriva diabetului, controlând cantitatea de zahăr din sânge.

Îmbunătăţeşte calitatea sistemului imunitar

Având în vedere faptul că muşeţelul previne bolile grave şi este un bun aliat împotriva acestora, se poate spune că întăreşte sistemul imunitar. Este, de asemenea, un bun aliat care tratează inflamaţiile.

Calmează durerile menstruale

Muşeţelul face parte din seria de ceaiuri medicinale de mare ajutor femeilor în perioadele delicate. Nu doar că are efecte asupra sistemului digestiv, dar ceaiul de muşeţel este un bun antiinflamator şi analgezic pentru durerile menstruale.

Crampele menstruale pot da bătăi de cap în fiecare lună, nefiind ameliorate la toate femeile medicamentos, însă ceaiul de muşeţel le poate face mai suportabile.

Scapa de stres

Stresul are efecte negative asupra organismului, ce se pot resimţi la nivel digestiv sau nervos. De multe ori, oamenii tratează durerile propriu-zise de la nivelul stomacului sau capului, fără a lua în considerare efectele calmante pe care un ceai le-ar putea avea. Muşeţelul, prin efectul său liniştitor, ajuta în confruntarea mult mai simplă cu situaţii limită, reduce nivelul de stres, calmează mintea şi corpul.

Cum se pregăteşte o infuzie din ceai de muşeţel

Conform specialistilor de la Fabrica De Ceai, infuzia din ceai de muşeţel poate fi pregătită în două modalităţi: cu flori uscate propriu-zis sau la plic.

Pentru preparare, este nevoie de o cană de apă fiartă, în care se adăugă două linguriţe de plante. Se acoperă şi se lasa astfel 10 minute. În continuare, se strecoară ceaiul de flori, păstrând doar lichidul.

Îngrijirea tenului cu ceai de muşeţel: tratamente cosmetice naturale

Muşeţelul are multe proprietăţi de care femeile pot beneficia odată ce introduc această plantă medicinală în rutină lor cosmetică. Cele mai importante dintre acestea sunt următoarele:

  • combate acneea;
  • reduce vizibil ridurile;
  • are efect calmant asupra iritaţiilor;
  • are efect antiinflamator;
  • hidratează pielea.
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!