(P) Plaje exotice, atracții istorice și mănăstiri idilice, trio ideal pentru vacanța în Skiathos

De Unica.ro pe

Skiathos îl are pe „vino încoace” și face parte din cele mai nimerite destinații pentru vacanța mult așteptată de peste an. De mici dimensiuni – doar 50 de kilometri pătrați, bucata de pământ din Marea Egee este parte integrantă a Arhipelagului Sporadelor de Nord, alături de Alonissos, Skyros și Skopelos.

Acesta este un loc care, de-a lungul timpului, le-a făcut cu ochiul romanilor, bizantinilor, venețienilor și otomanilor. Așa că, la fel ca majoritatea insulelor elene, și Skiathos a avut un trecut agitat istoric și o cultură plină de amprentele cuceritorilor.

În ziua de azi, insula este un mic paradis unde te vei simți reconfortant. Pentru această stare de spirit ai la dispoziție peste 60 de plaje primitoare, apa sclipitoare a Mării Egee, obiective turistice diverse și o gastronomie variată și apetisantă.

Rezervă acum un sejur în Skiathos de la AeroVacanțe și lasă-te cucerit de tot ce are de oferit acest colț de rai! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 309 euro/persoană.

Plaje de neratat în Skiathos

Plaja Koukounaries se bucură de faimă internațională și oferă un cadru numai bun pentru a petrece o zi pe nisipul fin și în valurile înspumate ale mării. Are forma unei potcoave și este încadrată de păduri răcoroase de pin. Tot aici, dacă traversezi pădurea, vei da peste un lac, parte a Rezervației Strofilia, unde se găsesc specii de păsări protejate.

Foarte cunoscută și apreciată este și plaja Vromolimnos, aflată în partea sudică a insulei, într-un golf cu nisip fin și ape limpezi. Oferă posibilitatea de-a savura o masă în tihnă, la o tavernă sau o băutură la un beach bar. Poți să închiriezi echipament pentru practicarea sporturilor nautice sau poți juca tenis pe plajă pe un teren special amenajat.

Kolios este la 8 kilometri distanță de capitala Skiathos Town și are, de asemenea, tot ce-ți trebuie pentru a te simți minunat. Nisipul este fin, fără cusur, apa așteaptă să te răcorească de arșiță, iar tavernele pun la bătaie meniuri diverse bazate pe mâncăruri specific grecești.

O altă posibilitate de petrecere a unei zile plăcute oferă și plaja Agia Paraskevi, botezată după biserica din apropiere, care poartă același nume. Nisipul plăcut la atingere și apele calme și albastre sunt ingrediente perfecte pentru a te deconecta. Amatorii sporturilor acvatice pot să închirieze echipament pentru a-și încerca abilitățile.

Atracții istorice deosebite în Skiathos

Din punct de vedere cultural și istoric, Casa memorială dedicată scriitorului Alexandros Papadiamantis (1851 – 1911) este unul dintre locurile însemnate ale insulei. Omul de cultură a trăit în Skiathos și a creat numeroase lucrări având ca sprijin istoria, viața și cultura insulei.

O minune a arhitecturii străvechi o reprezintă Castelul Medieval. Fortificația a apărut din simțul de conservare al locuitorilor, care au vrut să se simtă protejați de invadatori. Așa că au ridicat adăpostul pe o stâncă foarte abruptă. Și s-au descurcat excelent, ținând cont de mijloacele rudimentare de construcție de care beneficiau în acele timpuri. Castelul a adăpostit aproximativ 300 de case și 22 de biserici. Unele dintre locuințe au fost refăcute și un singur lăcaș de cult a rămas în picioare, rezistând eroziunii timpului.

O altă atracție de o mare însemnătate istorică pentru locuitorii insulei o reprezintă Mănăstirea Evangelistria. Între zidurile edificiului de cult a avut loc în 1807 unul dintre cele mai semnificative evenimente – steagul grec contemporan a fost ridicat pentru prima dată.

De asemenea, în partea de nord-vest a insulei poți descoperi și Mănăstirea Kehriysky, pe cât de retrasă, pe atât de frumoasă. Mănăstirea Fecioarei Kunistra este și ea foarte apreciată, mai ales că una dintre clădirile sale au fost transformate în Muzeul Culturii Bizantine.

 

de Geanina Ichim