(P) Ochelari de soare ce nu se demodează

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 07 mai 2021, 17:33

Ochelarii de soare sunt un accesoriu important, care nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă, indiferent de sezon. Iar modelul potrivit va reprezenta atât un upgrade al ținutei tale, cât și o măsură de protecție, împotriva razelor UV. Așa că este important să optezi pentru o pereche de ochelari de soare de calitate, cu filtre de protecție UV și lentile rezistente. Iar în ceea ce privește design-ul ochelarilor de soare, iată câteva modele care vor rămâne mereu la modă! 

Ochelarii de soare tip aviator

Ochelarii de soare de tip aviator au fost inițial creați în 1930 pentru piloți, însă, de-a lungul anilor, au devenit unul dintre cele mai populare modele de ochelari de soare din lume. Cel care i-a făcut celebri a fost generalul american Douglas MacArthur, care a fost fotografiat de jurnaliști, purtând ochelari de tip aviator, în 1944, în Filipine, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, acești ochelari au devenit o adevărată legendă la sfârșitul anilor ‘40, însă, primul model ochelari aviator pentru femei a fost lansat abia în 1958. Modelul original avea lentilele verzui, însă în prezent, ochelarii de soare aviator sau ochelarii de soare pilot sunt disponibili într-o varietate de culori și mărimi. 

Ochelarii de soare Wayfarer

Ochelarii de soare Wayfarer au apărut pe piață în perioada anilor ‘50. Spre deosebire de cei tip aviator, aceștia au rama rectangulară și sunt un model foarte versatil, având o tentă relaxată, casual-sport. În 2007, aceștia au revenit din nou în trend, iar cei de la Ray-Ban au reintrodus atunci modelul în producția de masă, după ce au observat că ochelarii Wayfarer se vindeau la prețuri mari pe eBay. Stilul Wayfarer a fost considerat revoluționar de multe persoane din industria modei și a reprezentat întotdeauna un element de bază, atât în modă, cât și în filme și televiziune.

Ochelarii de soare Jackie Ohh

Un alt model de ochelari de soare care va rămâne mereu la modă este Jackie Ohh. Acest model este extrem de feminin, fiind inspirat de stilul lui Jackie Kennedy, din anii ‘60. Aceasta a fost mereu fana ochelarilor de soare supradimensionați, pe care îi accesoriza, de obicei, cu eșarfe de mătase sau cu bijuterii din perle. Însă, în prezent, ochelarii de soare Jackie Ohh pot fi purtați într-o mulțime de combinații chic, fiind destinați în general ținutelor extravagante, dar și celor elegante, pline de rafinament.

Ochelarii de soare rotunzi

Ochelarii rotunzi nu și-au pierdut niciodată farmecul, iar în această categorie intră atât cei cu ramele cu perfect rotunde, cât și cei cu lentilele rotunjite. Ochelarii de soare rotunzi au fost asociați întotdeauna cu stilul retro, iar Elton John și John Lennon sunt cele mai bune surse de inspirație, când vine vorba de acest model de ochelari. Însă, ochelarii de soare rotunzi pot fi integrați și într-un outfit boho de festival, deoarece lentilele colorate le dau un aspect jucăuș, perfect pentru ținutele vesele din timpul verii.

Ochelarii de soare sport

Ochelarii de soare sport nu se vor demoda niciodată. Aceștia sunt realizați, de obicei, dintr-un material mai rezistent și au un design special, creat pentru diverse activități. În general, ochelarii sport nu se potrivesc ținutelor elegante, însă aceștia sunt perfecți pentru un outfit sport sau unul casual. Ochelarii de soare sport sunt ușor de recunoscut, deoarece lentilele au o formă alungită, și sunt proiectați astfel încât să stea bine fixați și să ofere protecție împotriva vântului. 

Așadar, acestea sunt o parte din cele mai populare modele de ochelari de soare care vor fi mereu la modă, indiferent de sezon. Iar avantajul este acela că pe piață există o gamă variată de modele de ochelari de soare, pentru toate gusturile.

Sursă foto: unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!