(P) Farmaciile Dr.Max și Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, un parteneriat pentru o comunitate sănătoasă și demnă

De Unica.ro, pe

1,5 milioane de vârstnici din România suferă de singurătate*

Farmaciile Dr.Max se alătură Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor pentru a susține una dintre cele mai sensibile comunități din România, cea a persoanelor senioare, cu vârste de peste 65 de ani care trăiesc, cel mai adesea, într-o izolare dezolantă. În ciuda unei mentalități desuete, bătrânețea nu este un stigmat, iar singurătatea nu trebuie să rămână singura opțiune pentru persoanele în vârstă. 

La un an de la lansarea pe piața din România, Dr.Max face un pas important în promisiunea sa de a asculta oamenii, mai ales pe aceia care au cea mai mare nevoie de acest lucru.  Dincolo de orice fel de statistici, situația vârstnicilor din România este una delicată, plecând de la o mentalitate care, din nefericire, este adânc inoculată în mentalul colectiv: bătrânețea este despre izolare și întreruperea unui ritm de viață firesc. Consecințele unei astfel de mentalități sunt extrem de grave asupra vârstnicilor care ajung, ei înșiși, să se simtă complet abandonați și fără sens, în vreme ce în alte societăți senioritatea este privită și tratată cu demnitatea firească.  

„Vorbim despre misiunea noastră de a-i asculta pe oameni, de a le oferi românilor servicii și produse pe care să și le poată permite, pentru o viață sănătoasă. Dar, dincolo de asta, oamenii au nevoie să fie ascultați la modul cel mai concret, să nu fie singuri, să își trăiască cu demnitate fiecare etapă de viață, mai ales, senioritatea. Am analizat cu atenție cum am putea să ne implicăm în această problemă și credem că, alături de partenerii noștri de la Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, putem spera într-o schimbare. Știm că mentalitățile se schimbă cel mai greu, dar știm și că perseverența este singura cale. Nu, bătrânețea nu este un stigmat, iar poveștile vârstnicilor de lângă noi sunt frumoase, emoționante și merită ascultate. Lansăm acest apel către întreaga societate românească: haideți să redăm demnitatea cuvenită acestei etape de viață și să ne ascultăm vârstnicii” –  Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma Group.

Parteneriatul urmărește consolidarea acțiunilor deja realizate de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor în misiunea acesteia de a combate singurătatea și efectele izolării în rândul persoanelor vârstnice. Obiectivele principale ale parteneriatului sunt de a crește numărul de beneficiari și voluntari cu peste 200% și de extindere a programului în noi orașe, de la 8 în prezent la 10 până la finalul anului. Dincolo de vizitele de socializare la domiciliu ale voluntarilor și ajutor practic, este vorba și despre ajutor material personalizat, în funcție de nevoi și de organizarea de evenimente dedicate, atât la domiciliu, cât și în căminele de bătrâni, desigur ținând cont de evoluția pandemiei și de toate măsurile de protecție și siguranță. 

„Implicarea voluntarilor în viața vârstnicilor singuri înseamnă mult mai mult decât un serviciu social. Prin programul nostru, un program bazat pe o experiență internațională de peste 75 de ani, dezvoltăm relații de prietenie de lungă durată și oferim bătrâneți demne seniorilor singuri. Suntem aici să valorizăm experiența de viață a bunicilor, să le ușurăm viața și să îi ajutăm să se bucure din nou și să trăiască, ca parte activă a societății. E important să schimbăm mentalitatea oamenilor și să reîncepem să ne prețuim vârstnicii.” – Laszlo Bodor, Președinte  Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

Despre Dr.Max

Brandul Dr.Max este prezent și în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia și are același obiectiv de a contribui la îmbunătățirea nivelului de sănătate a consumatorilor, oferind o gamă extinsă de medicamente și servicii farmaceutice. Dr.Max este un brand modern care are curajul să inoveze și să ridice constant standardele industriei pentru a oferi cele mai eficiente soluții pentru o viață sănătoasă, cu produse de calitate la prețuri accesibile. 

Pentru informații suplimentare despre brandul Dr.Max, accesați website-ul www.drmax.ro. 

Despre Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor

Misiunea Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este despre a fi împreună în cauza singurătății vârstnicilor, împreună pentru demnitate la orice vârstă, împreună prin voluntariat și implicare, pentru un impact de durată în viața bătrânilor noștri. Cu ajutorul voluntarilor, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor oferă sprijin moral, practic și material vârstnicilor care locuiesc singuri sau în căminele de bătrâni din București, Brăila, Pitești, Ploiești, Constanța, Târgoviște, Râmnicu-Vâlcea Iași și Cluj-Napoca. Metoda de intervenție, dezvoltată de Asociația Les Petits Frères des Pauvres (Franța) acum 75 de ani, vizează combaterea singurătății și a izolării sociale și oferirea de ajutor adaptat nevoilor individuale ale fiecărui beneficiar. Află cum te poți implica în viața vârstnicilor singuri pe www.niciodatasingur.ro.

*conf unui studiu GfK pentru FRMR

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!