(P) De ce albirea dinților?

De Unica.ro, pe

Albirea dinților este de fapt un grup de proceduri care pot fi efectuate cu scopul de a oferi dinți mai albi și mai luminoși. Dentiștii îndepărtează petele cauzate de cafea, vin roșu, fumat și expunerea generală la alimente și plăci de-a lungul vieții. Aceste proceduri nu au beneficii specifice pentru sănătate, ci mai degrabă sunt efectuate în scopuri cosmetice.

Dintii pătați pot fi complet sănătoși, atâta timp cât sunt ținuți departe de placă și tartru. Dacă participați la întâlniri regulate de curățare a dinților, este posibil să nu aveți nevoie de o procedură de albire pentru a îmbunătăți sănătatea dinților.

Este normal ca pacienții să se întrebe dacă ar trebui să fie curățați dinții înainte de a efectua o procedură de albire. În majoritatea cazurilor, răspunsul este da. Așa cum s-a menționat mai sus, curățarea dentară are adesea ca rezultat dinți mai albi. În plus, multe tratamente de albire sunt mai eficiente pe dinții curați.

Tipuri de albire a dinților

Există mai multe tipuri diferite de tratamente de albire a dinților, dintre care unele sunt efectuate acasă și altele care pot fi administrate doar de un dentist. Albirea dinților este în general sigură. Cu toate acestea, dacă aveți antecedente de sensibilitate a dinților sau smalț slab, este posibil să nu fiți un candidat bun. Dacă alegeți să vi se facă un tratament profesional de albire, medicii dentiști vor evalua mai întâi starea dinților pentru a vă asigura că este sigură această procedură. Dacă doriți să utilizați benzi de albire fără prescripție medicală, este o idee bună să consultați medicul dentist înainte de a începe să utilizați aceste produse.

Pentru a vă ajuta să decideți ce tip de tratament de albire este potrivit pentru dvs., iată o privire mai atentă asupra celor mai frecvente opțiuni

  •  Benzi de albire fără prescripție medicală

Puteți găsi numeroase mărci de benzi de albire disponibile fără prescripție medicală la farmacie. Aceste mărci utilizează în mod obișnuit peroxid de hidrogen ca ingredient activ și conțin o concentrație mai mică de peroxid decât produsele din cabinet pe care dentistul le va folosi. Benzile de albire fără prescripție medicală pot fi cel mai bun tratament de albire a dinților, dacă doriți să vă albiți dinții câteva nuanțe, fără pete adânci de care să vă faceți griji. Cel mai bun moment pentru a începe să utilizați benzi de albire fără prescripție medicală este după întâlnirea dvs. bianuală de curățare a dinților. În acest fel, agenții de înălbire vor avea un contact mai bun cu dinții nou curățați.

  • Albirea cu laser în cabinetul stomatologic

Dacă aveți o colorare dentară mai gravă sau dinți foarte galbeni, cel mai bun tratament de albire a dinților este cel efectuat de medicul dentist. Albirea cu laser este unul dintre cele mai frecvente tratamente de albire oferite de stomatologi. În timpul procedurii, un agent de albire va fi aplicat pe dinți și apoi un laser special va fi îndreptat către dinții dvs. pentru a activa produsul de albire. După prima ședință puteți vedea rezultate favorabile. Dacă aveți pete încăpățânate sau doriți rezultate foarte dramatice, medicul dentist poate aplica din nou înălbitor și îl poate activa cu laserul de mai multe ori în timpul unei ședințe. Există multe tratamente de albire diferite. Fiecare conține o concentrație diferită de agent de înălbire, iar unele conțin ingrediente suplimentare, cum ar fi fluor, pentru a întări smalțul dinților sau azotatul de potasiu pentru a reduce sensibilitatea dinților. În timpul programării, medicul dentist vă va recomanda cea mai bună procedură de albire a dinților pe baza nevoilor dumneavoastră. Procedura dvs. de albire a dinților va dura 1-2 ore, în funcție de procesul exact recomandat de medicul dentist.

Obiective și beneficii ale albirii dinților

Principalul beneficiu al albirii dinților este, desigur, un zâmbet mai alb și mai luminos. Acest lucru vă poate spori încrederea în sine și, de asemenea, vă poate inspira să aveți mai multă grijă de dinți în viitor! Dacă ești mândru de zâmbetul tău alb, strălucitor, s-ar putea să fii mai inspirat să te perii, să folosești ața dentară și să programezi întâlniri la fiecare 6 luni. Păstrându-vă dinții curați și evitând alimentele care se pătează (gândiți-vă la cafea și vin), rezultatele de albire ar trebui să dureze ani de zile.

Câteva motive pentru care ați putea dori albirea dinților:

  • Sunteți jenat să zâmbiți din cauza dinților galbeni sau pătați.
  • Ați folosit paste de dinți și clătiri pentru albire, dar nu ați observat o îmbunătățire.
  • Aveți un eveniment specială și doriți să arătați cât mai bine.

Morala poveștii – curățarea dinților este esențială pentru sănătatea dentară, iar albirea dinților este un proces cosmetic care poate îmbunătăți aspectul zâmbetului dvs.

 Pentru mai multe informații în ceea ce privește sănătatea orală, nu ezitați să vizitați pagina DentFactory!

https://www.dentfactory.ro/blog

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!