(P) Cum să alegi plită aragazului: avantajele și dezavantajele tehnologiilor disponibile pe piață

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 18 octombrie 2020, 21:07

Fără îndoială, cele mai folosite aparate din bucătării sunt aragazurile. Frecvența medie de utilizare este de fapt de două ori pe zi pentru o plită și cel puțîn odată pentru cuptor. Când alegem aragazuri, trebuie să acordăm o mare atenție tipologiei în care se încadrează acesta, iar plită joacă un rol fundamental. Cum să alegi plită este un subiect fascinant, de aceea, dacă nu știi de unde să începi sau ai unele îndoieli, datorită acestui articol vei găși mai ușor produsul potrivit pentru ține.

Indiferent de tehnologie și de tipul sursei de alimentare utilizate, putem distinge plitele folosind inițial parametrul dimensiunii, adică numărul de arzătoare, în cazul plitelor cu gaz tradiționale, sau zonele de gătit disponibile, de exemplu, în cazul plitelor cu inducție. La magazinul techstore.ro, vei găși aragazuri cu plite de:

15

O altă distincție fundamentală care trebuie făcută pentru a cunoaște și alege cea mai bună plită îl constituie tipul sursei de alimentare. Prin „tip de sursă de alimentare” ne referim, pur și simplu, la „combustibilul” folosit de aparat pentru pornire. Dar cum să alegi plită pe baza acestui criteriu? Distingând, pur și simplu, două categorii macro, și anume:

-Plite de gătit cu gaz, adică plite în care flacăra este vizibilă și oală este încălzită cu această.

-Plite de gătit cu energie electrică, adică plite care, în funcție de modul în care este generată căldură, sunt împărțite în plite cu convecție și plite cu inducție.

Plitele pe gaz sunt cel mai răspândit și utilizat tip de plită pe piață. Flacăra este vizibilă și este alimentată prin intermediul arzătoarelor, care pot diferi că mărime, putere și energie produsă. Cele de ultima generație sunt echipate cu o supapă de siguranță (în caz de stingere accidentală a flăcării), scut termic frontal și aprindere electronică integrată. Aragazuri cu plite pe gaz, de calitate, poți achiziționa de la brandul Fulgor Milano.

Plitele electrice cu convecție sunt mai cunoscute pe piață sub numele de plite din sticlă ceramică. Acestea sunt foarte frumoase din punct de vedere estetic, deoarece suprafață este plană și și nu există arzătoare cu flacăra deschisă, grătare și capace.

Plitele cu inducție au un concept de funcționare diferit față de plitele cu convecție, deși din punct de vedere estetic sunt foarte asemănătoare. De fapt, căldură, în plitele cu inducție, este generată de câmpuri electromagnetice speciale care, concentrându-se direct pe oală, duc la gatirea a ceea ce este în interior. Gătitul felurilor de mâncare are loc, așadar, într-un mod natural, fără că alimentele să sufere variații dăunătoare.

În funcție de nevoile utilizatorului, se va alege tipul de plită cel mai potrivit. Plitele pe gaz sunt în mod evident cele mai populare atât pentru costul de achiziție mai mic, cât și pentru că sunt mai ușor de utilizat. Însă, plitele electrice moderne sunt capabile să garanteze cu adevărat experiențe de top și performanțe la nivel profesional. Tu ai decis care este plită potrivită pentru ține?

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton