(P) Cum să ai un aspect impecabil al danturii

De Unica.ro, pe

Igiena orală nu se limitează doar la periaj și ață dentară de două ori pe zi. Este o abordare generală care implică urmărirea a ceea ce mănânci, participarea la examinări dentare de rutină, curățarea profesională a dinților și tratarea problemelor minore ale dinților.

Dacă vă neglijați dinții, veți avea o formare excesivă de tartru, care ar putea duce la infecții bacteriene, tulburări ale gingiilor, cavități profunde și, în unele cazuri, un risc crescut de a dezvolta cancer.

Data viitoare când te privești în oglindă, aruncă o privire bună asupra dinților și vizitează medicul dentist dacă observi semne timpurii de deteriorare sau acumulare de tartru. Între timp, iată câțiva pași pe care îi poți face pentru o dantură impecabilă:

1. Folosiți periuța de dinți

Aveți la dispoziție numeroase periuțe de dinți manuale și electrice, deci sunteți cu adevărat răsfățați. Unele perii electrice vin, de asemenea, cu setări care vă permit să alegeți cantitatea potrivită de presiune și viteză care funcționează pentru dvs. Aveți grijă să evitați periajul excesiv, deși acest lucru face mai mult rău decât bine; îți rupe țesutul gingival și duce la sângerări.

Părul de nailon cu vârfuri contondente este ideal pentru cei care suferă de sensibilitate dentară. De asemenea, îndepărtați particulele care se ascund în golurile dintre dinți, folosind ața dentară.

Modul în care vă spălați este la fel de important – de fapt, să vă spălați dinții greșit este aproape la fel de rău ca să nu vă spălați deloc. Luați-vă timp, mutând periuța de dinți cu mișcări blânde, circulare, pentru a îndepărta placa. Placa neînlăturată se poate întări, ducând la acumularea de calcul și gingivită (boala timpurie a gingiilor).

Placa bacteriană se poate acumula și pe limbă. Acest lucru nu numai că poate duce la miros urât al gurii, dar poate duce la alte probleme de sănătate orală. Spală-ți ușor limba de fiecare dată când te speli pe dinți.

2. Fixarea cavităților mici și a problemelor dentare

Dacă mâncarea începe să se blocheze în dinți, este posibil să aveți o mică gaură sau cavitate în smalț. Repararea la timp este crucială, deoarece vă poate împiedica să vă supuneți tratamentelor scumpe și consumatoare de timp. Dacă dinții dvs. devin, de asemenea, sensibili la temperaturi calde sau reci, faceți o vizită la dentist pentru a afla cauza care stă la bază. Poate fi doar un semn al cariilor dentare. Rețineți că gingiile dureroase, umflarea și inflamația sunt indicatori ai problemelor dentare. Nu ignorați aceste simptome și nu le tratați cu medicamente fără prescripție medicală înainte de a vă examina dantura.

Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsa și nu dorești un implant dentar, sau ai unul sau mai mulți dinți foarte afectați, coroana dentară DentoCare este cea mai bună soluție pentru care poți opta. Odată cu evoluția tehnologiei, atât materialele din care sunt compuse coroanele și punțile dentare, cât și metodele de realizare, asigură naturalețe zâmbetului, fără probleme de biocompatibilitate și fără durere.

3. Clătește-ți gura

Dacă ai mâncat alimente foarte dulci și lipicioase precum dulciuri, spălați-vă pe dinți și folosiți o apă de gură sau apă sărată pentru a clăti gura. Alimentele lipicioase dulci erodează smalțul și accelerează cariile dentare.

În cele din urmă, zahărul se transformă în acid în gură, care poate eroda apoi smalțul dinților. Acești acizi sunt cei care duc la cavități. Fructele acide, ceaiurile și cafeaua pot, de asemenea, să uzeze smalțul dinților. Deși nu trebuie neapărat să evitați astfel de alimente, nu este rău să fiți atenți.

4. Obțineți dinți albi prin curățarea profesională

Stomatologii DentoCare Bucuresti recomandă curățarea profesională a dinților de două ori pe an. Aceasta elimină acumularea tartrului și ajută medicul dentist să vă evalueze sănătatea bucală generală. Dacă nu reușiți să îndepărtați tartrul, dinții dvs. vor prinde o mulțime de bacterii care vor intra în cele din urmă în sânge, provocându-vă alte probleme de sănătate.

5. Bea mai multă apă

Apa continuă să fie cea mai bună băutură pentru sănătatea dumneavoastră generală – inclusiv pentru sănătatea bucală. De asemenea, de regulă, Schwartz recomandă să beți apă după fiecare masă. Acest lucru vă poate ajuta să spălați unele dintre efectele negative ale alimentelor și băuturilor lipicioase și acide între perii.

6. Folosește pasta de dinți potrivită

Când vine vorba de pastă de dinți, există elemente mai importante de căutat decât puterea de albire și aromele. Indiferent de versiunea pe care o alegeți, asigurați-vă că conține fluor.

În timp ce fluorura a fost supusă controlului de către cei îngrijorați de impactul asupra altor domenii ale sănătății, această substanță rămâne un pilon în sănătatea bucală. Acest lucru se datorează faptului că fluorura este o apărare principală împotriva cariilor dentare. Funcționează prin combaterea germenilor care pot duce la carie, precum și prin asigurarea unei bariere de protecție pentru dinți.

7. Consultați medicul dentist cel puțin de două ori pe an

Propriile obiceiuri de zi cu zi sunt cruciale pentru sănătatea bucală generală. Cel puțin, ar trebui să vă adresați medicului dentist pentru curățări și controale de două ori pe an.

La DentoCare București un medic dentist va putea, pe lângă un control amănunțit al situației actuale, să identifice și potențiale probleme și să ofere soluții de tratament.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!