(P) Cum îți dai seama că ai nevoie de un tratament parodontoză? Pacienții ignoră aceste semne!

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 26 august 2020, 16:34

Simți un disconfort la nivelul gingiilor? Atunci este posibil să ai nevoie de un tratament parodontoză. Aceasta este o boală întâlnită frecvent la adulți și, dacă nu este tratată, consecințele pot fi grave.  

Ce este parodontoza? 

Boala parodontală este una dintre cele mai grave boli ale danturii și se manifestă prin inflamarea țesuturilor care susțin dinții, mai exact a gingiei și a osului de sub gingie. Parodontoza apare în urma acumulării de bacterii, iar dacă boala nu este tratată la timp, pacientul își poate pierde dinții.  

Cum se acumulează bacteriile în cavitatea orală? Cel mai frecvent motiv este igiena necorespunzătoare. Pacienții efectuează un periaj incorect, uită să se spele pe dinți de două ori pe zi sau folosesc aceeași periuță de dinți pentru o perioadă îndelungată de timp.  

Totodată, boala parodontală poate fi cauzată de poziționarea defectuoasă a dinților. Dacă dantura nu este bine aliniată, resturile alimentare rămase pot forma o placă bacteriană, fapt care duce la inflamarea gingiei.  

Care sunt simptomele parodontozei? 

Multe persoane ar avea nevoie de un tratament parodontoza, dar nu sunt conștiente de acest fapt, deoarece ignoră simptomele. La începutul instalării bolii parodontale, nu există dureri intense sau alte simptome alarmante, dar pacienții ar trebui să-și pună un semn de întrebare atunci când simt dureri ușoare, au gingiile inflamate și sângerează atunci când își periază dinții.  

Odată ce parodontoza avansează, gingia se înroșește și poate apărea respirația urât mirositoare. Atunci când te confrunți cu aceste simptome, este important să te prezinți la un cabinet stomatologic  pentru a trata din timp această boală.  

În caz contrar, gingiile se vor retrage, iar bacteriile vor putea pătrunde cu ușurință și vor afecta osul.  Acesta este stadiul în care este necesară intervenția chirurgicală, deoarece parodontoza poate detemina pierderea dinților.  

Ce presuspune acest tratament? 

Tratamentul bolii parodontale depinde de stadiul în care se află pacientul. În cazul în care parodontoza este încă la început și se manifestă prin inflamația gingiei, medicul stomatolog îi va face pacientului câteva ședințe de igienizare și îi va explica cum să efectueze o igienizare corectă la domiciliu.  

Dacă, însă, stadiul bolii este mai avansat și rădăcina dinților a fost dezgolită, medicul va trebui să îndepărteze țesutul osos perimat de sub gingie și să curețe cu substanțe antiseptice zona afectată de bacterii.  

Din fericire, chiar dacă la prima vedere pare o intervenție grea, acest tratament parodontoză nu este dureros, deoarece este efectuat sub anestezie. Apoi, în funcție de stadiul bolii, medicul va decide dacă va fi necesară repetarea acestei manopere.  

În cazul în care osul este puternic afectat și dinții au început să se miște, în afară de procedurile de mai sus, va fi necesară și introducerea unei substanțe de tip antibiotic. Aceasta va ajuta organismul să lupte împotriva bacteriilor și îl va ajuta pe pacient să se vindece cât mai rapid.  

Dacă vei apela la o clinică stomatologică de top, așa cum este Dental Excellence, vei beneficia de un tratament parodontoză modern, realizat cu o aparatură de ultimă generație și cu medicamente care pot determina regenerarea țesuturilor pierdute.  

Prin urmare, în cazul în care te confrunți cu simptomele specifice acestei afecțiuni, nu mai sta pe gânduri! Programează-te la o clinică stomatologică modernă și beneficiază de cel mai bun tratament parodontoză! 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!