(P) Corectarea cearcănelor: ce trebuie să eviți atunci când folosești anticearcăn

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 octombrie 2019, 14:34

Chiar dacă folosim farduri de pleoape în nuanțele potrivite, ochii obosiți sunt cei care ne trădează întotdeauna starea de spirit, vârsta, oboseala sau chiar problemele hormonale. Din acest motiv, femeile apelează des la anticearcăn, ideal pentru a estompa zonele cu imperfecțiuni sau coșurile. Deși ai putea spune că anticearcănul este ușor de folosit, dacă nu este aplicat corect, îți poate evidenția și mai mult imperfecțiunile pe care încerci să le ascunzi. Află ce trebuie să eviți atunci când folosești un anticearcăn, din rândurile de mai jos!

Nu aplica mult produs, indiferent de nuanța cearcănelor

Una dintre primele greșeli pe care o fac femeile atunci când au cearcăne pronunțate ține de aplicarea în exces a anticearcănului. În acest fel, cu cât aplici mai mult produs, cu atât tenul va arăta mai inestetic, deoarece acesta se va strânge în linii fine. Pentru a evita acest efect, hidratează în profunzime tenul înainte de aplicarea machiajului și aplică corectorul în straturi subțiri, construind acoperirea treptat. Dacă aplici prea mult produs din greșeală, nu trebuie decât să tapotezi ușor, cu ajutorul unor șervețele uscate.

Alege nuanța potrivită de anticearcăn

De cele mai multe ori, atunci când cumperi un anticearcăn, tinzi să alegi nuanța nepotrivită, fie pentru că ți se pare închisă pentru tipul tău de ten, fie prea deschisă. Dacă folosești anticearcănul doar pentru zona de sub ochi, nuanța ideală este mai deschisă decât cea a fondului de ten, astfel încât să creezi un efect de iluminare în zona ochilor. Află cum alegi anticearcănul ideal pentru tine, din tutorialul de mai jos!

Aplică anticearcănul după fondul de ten

Pentru a evita efectul de mască, nu combina anticearcănul cu fondul de ten și nu îți încărca porii inutil. Aplică fondul de ten, cu ajutorul unei pensule speciale sau cu un burețel și abia apoi corectorul, în zonele în care ai nevoie. Vei obține, astfel, un ten uniformizat și iluminat corespunzător, pregătit pentru restul machiajului.

Fixează anticearcănul cu o pudră translucidă

Vrei să menții corectorul cât mai mult timp pe ten? După ce îl aplici, fixează-l întotdeauna cu o pudră translucidă, cu ajutorul unei pensule ovale sau a unui burețel. Pentru a estompa cearcănele, este recomandat să folosești și o cremă pentru ochi, apoi să aplici fondul de ten potrivit pentru tipul tău de ten. Urmează aplicarea anticearcanului, sub formă de triunghi inversat, astfel încât să atingi și zona pomeților. Pudra translucidă va fixa machiajul și te va ajuta să obții un look natural, pe care îl poți purta la birou sau pentru o ieșire în oraș.

Aplică anticearcănul în zona potrivită

Pentru a estompa cearcănele, poți aplica anticearcăn și pe linia pomeților, nu doar în jurul ochilor. Cu ajutorul acestei tehnici, vei oferi tenului un aspect luminos, fără imperfecțiuni!

Tu cum obișnuiești să aplici anticearcănul?

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!