(P) Cele mai interesante activități în Belek pentru o vacanță memorabilă

De Unica.ro, pe
Unul dintre cele mai frumoase resorturi din Turcia, Belek a devenit tot mai popular în ultimii ani, mai ales datorită plajelor mari de nisip de pe coasta Mediteranei. Oraș modern, cu o infrastructură turistică dezvoltată, Belek este alegerea ideală pentru relaxare și distracție. Majoritatea stațiunilor cosmopolite sunt dotate cu centre SPA, Belek fiind cunoscut mai ales pentru băile termale, și oferă multe facilități de divertisment.

Stațiunea Belek, situată la aproximativ 40 minute cu mașina de uimitoarea Antalya, este un loc idilic în care să îți petreci vacanța. Pătrunde atmosfera locală vizitând moschei și bazaruri, relaxează-te la plajă sau la băile turcești și vizitează împrejurimile încântătoare. Cei care iubesc spiritul unic al acestei destinații au primit cea mai bună veste când Turcia a fost inclusă pe lista țărilor verzi, în contextul pandemiei de coronavirus. Dacă vrei să petreci o vacanță de neuitat în însorita stațiune Belek, rezervă acum un sejur de la AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele charter cu zbor din Cluj Napoca ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română, la tarife de la 442 euro/persoană!

Belek, capitala golfului”

Terenurile de golf fără cusur din Belek, renumite în întreaga lume, i-a adus stațiunii turcești denumirea de „capitală a golfului”. O vizită la terenurile din zonă este o necesitate pentru împătimiții acestui sport, dar și cei mai puțin pasionați vor găsi aici atracții interesante. De pildă, peisajul înconjurător este absolut sublim, cu un fundal alcătuit din păduri luxuriante de pini și crestele Munților Taurus, acoperite de zăpadă. Experiența la golf în Belek va fi cu siguranță una memorabilă.

În orice caz, fie că joci sau doar privești, nu poți petrece fiecare clipă doar pe terenul verde. Există foarte multe lucruri de făcut în Belek, care îți vor umple foarte repede programul cu cele mai interesante activități. Frumoasa plajă întinsă pe 10 km, scăldată de apele turcoaz ale mării și mărginită de pinii umbroși, este foarte apreciată inclusiv de familiile cu copii. Fie că te relaxezi pe un șezlong sau preferi să te bucuri de ceva mai multă acțiune, prin oferta bogată de sporturi nautice, sejurul în Belek poate fi un vis devenit realitate.

Experiențe cu tradiție în Belek

De multe ori, așteptăm vacanța de vară ca pe o evadare din cotidian, momentul prielnic pentru a lăsa toate grijile deoparte, așa încât soarele și marea să fie răsfățul de care ai nevoie ca să te reîncarci. Belek are chiar și un bonus de atracții pentru cei interesați să se destindă și mai mult. O vizită la un hammam local, tradiționalele băi turcești, îți poate oferi experiența perfectă de vacanță. Sălile de marmură frumos decorate te așteaptă să elimini toxinele din organism și să te bucuri de un exfoliant aromat și un masaj de relaxare.

În plus, vei găsi în Belek și o selecție foarte interesantă de atracții de vizitat. În imediata apropiere a orașului se găsește un sit arheologic unic, Perge, unde a fost descoperit un teatru antic. Prin eforturile cercetătorilor moderni, amfiteatrul a fost complet restaurat și poate găzdui evenimente cu până la 12000 de spectatori. De asemenea, în timpul săpăturilor din zonă au fost găsite numeroase artefacte deosebite, unele vechi de mai bine de 2000 de ani, care pot fi admirate la Muzeul de Istorie din Antalya.

Aventurează-te în afara stațiunii Belek și descoperă numeroase alte atracții istorice minunate, de la orașul vechi din Antalya, Kaleiçi, la situri antice deosebite. Amfiteatrul Roman din Aspendos este considerat a fi unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre ale lumii antice și cuprinde și alte rămășițe precum stadionul și resturile unui apeduct roman. Templul grec dedicat lui Apollo, pe care îl găsești pe peninsula Side, merită de asemenea o excursie de o zi, ca să explorezi în voie.

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!