(P) Ce haine sunt potrivite pentru ținutele smart casual pentru femei? Recomandări pentru alegeri reușite

De Unica.ro, pe

Tot mai multe persoane preferă confortul vestimentar la locul de muncă și înlocuiesc ținutele considerate office cu variante mai relaxate. Stilul smart casual a apărut din dorința de a aduce o parte din avantajele îmbrăcămintei pentru timpul liber în sfera activităților lucrative. 

Dacă dorești să te simți bine la locul de muncă, fără să faci compromisuri în ceea ce privește eleganța, poți apela și tu la această variantă. Stilul smart casual pentru femei îmbină perfect distincția cu degajarea, pentru mai mult confort zi de zi. 

Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când vrei să porți ținute smart casual!

Pantofii sunt deosebit de importanți

În cadrul unei ținute smart casual, încălțămintea are un rol important, pentru că pune în valoare piesele vestimentare. Alege pantofi de dama cât mai simpli, în culori clasice precum alb, negru sau bleumarin și evită aspectul prea ornat, care poate să strice echilibrul ținutei. 

Poți opta pentru balerini, pantofi cu toc jos, cu șireturi sau decupați la spate, dar asigură-te întotdeauna că se îmbină cu hainele pe care alegi să le porți. Pe Adona.ro găsești o mulțime de stiluri de încălțăminte, care să te inspire în alegerile tale în materie de ținute.

Poartă bluze simple, fără imprimeuri

O altă recomandare este să eviți bluzele și cămășile cu imprimeuri. Acestea pot da impresia de încărcare, ceea ce nu este de dorit când adopți stilul smart casual, care trebuie, din contră, să sugereze lejeritate și un look inspirat din natură. 

Materialele sunt importante

Pe lângă aspectul încălțămintei și al hainelor, un alt aspect de luat în considerare este reprezentat de materialele din care sunt confecționate acestea. Alege variante cât mai naturale, precum bumbacul, inul sau lâna, iar pantofii pot fi realizați din piele sau înlocuitor de calitate, în funcție de preferințe.

Dacă alegi un pulover, trebuie să fie simplu

Atunci când porți un pulover în zilele friguroase de iarnă, trebuie să ai în vedere ca acesta să fie simplu, fără modele colorate. Accentul ar trebui să cadă pe calitatea materialelor și a modalității de realizare. Pentru un look smart casual și mai elegant, poți purta, pe sub un pulover subțire, o cămașă cu gulerul la vedere.

Nu purta  sacou și pantaloni de costum

Pantalonii de costum sunt potriviți pentru locul de muncă și uneori chiar obligatorii. Aceștia nu se potrivesc, însă, pentru o ținută smart casual, pentru că sunt prea eleganți și strică impresia de naturalețe. Poartă, de exemplu, pantaloni office negri sau blugi închiși la culoare, fără tăieturi sau decolorări. Poți adăuga o notă neobișnuită prin alegerea culorilor precum verde sau roz pastel, sau chiar a anumitor tipuri de fuste. De asemenea, sacourile trebuie evitate, dacă sunt prea elegante. Alege-le pe cele din materiale moi și lejere, în alte nuanțe decât negru.

Dacă vrei să te simți mai în largul tău la locul de muncă, poți purta haine potrivite pentru stilul smart casual. Acestea includ puloverele în culori simple, cămășile, bluzele fără imprimeuri și din materiale cât mai naturale. Un alt aspect important sunt pantofii eleganți și în nuanțe neutre, care să pună în valoare vestimentația.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!