(P) Alimente care ar trebui să lipsească din alimentația câinelui tău

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 21 aprilie 2021, 09:20

Alimentația câinilor este importantă pentru ca aceștia să poată avea un stil de viață sănătos și plin de energie. Produsele pe care trebuie să le mănânce patrupezii sunt necesare să fie bogate în vitamine, nutrienți, grăsimi, proteine, vitamine și carbohidrați astfel încât să existe un complex hrănitor care oferă echilibrul unei diete sănătoase.

Adesea, stăpânii de câini îi observă pe aceștia cum stau în colțul mesei, cu ochii mari și uitându-se atenți la mâncarea din farfurii. Deși le este greu, trebuie să îi refuze deoarece sunt multe alimente interzise câinilor pe care le mănâncă oamenii. Aceste tipuri de hrană pot duce la îmbolnăvirea prietenilor patrupezi.

Stăpânii pot consulta următoarea listă cu privire la produsele care ar trebui să lipsească din alimentația câinilor:

Ciocolata

Ciocolata este un produs interzis pentru câini chiar și în cantități mici. Aceasta conține substanțe toxice pentru patruped, printre care cofeina și teobromina. Alături de ciocolată, câinele nu ar trebui să mănânce nici pudră sau boabe de cafea, cacao, ciocolată albă, alte tipuri de dulciuri sau gumă de mestecat.

Aceste produse îi pot cauza câinelor sete excesivă, ritm cardiac accelerat, chiar și insuficiență cardiacă.

Energizant

Din cauza conținutului de cofeină cât și alte produse toxice, energizantul este, de asemenea, pe lista produselor interzise pentru câini. Energizantul, asemeni celorlalte produse cu cofeină, înduce animalului un ritm cardiac accelerat ce poate să îi provoace probleme grave de sănătate.

Alcoolul

Indiferent de natura acestuia, o cantitate mică de alcool poate cauza probleme. Afectează rinichii și creierul și poate cauza diaree, vomă și chiar comă.

Legume și fructe

Avocado: deși sănătos și hrănitor pentru oameni, acesta conține substanțe toxice pentru câini. Le poate cauza un dezechilibru alimentar și diferite probleme de sănătate.

Piersicile, prunele și cireșele: sunt periculoase pentru câini din cauza sâmburelui. Aceștia sunt dăunători deoarece conțin o substanță toxică numită cianură. Din aceeași categorie sunt și sâmburii de mere, însă fructul în sine este plăcut și hrănitor pentru câini în cantități moderate.

Strugurii și stafidele: sunt alimente ce se doresc a fi excluse din alimentația câinelui deoarece pot cauza boli grave acestuia.

Ceapa și usturoiul: acestea pot cauza câinelui o stare de anemie, însă în cazul în care acesta a gustat accidental o cantitate mică de produs, el este este în siguranță.

Știuletele de porumb: boabele de porumb pot fi mâncare în cantități mici deoarece conțin nutrienți benefici câinelui. Totuși, nu este indicat să mănânce direct de pe știulete deoarece se poate îneca cu acesta și să îi provoace blocaj intestinal.

Nuci de Macadamia

Nucile de Macadamia sunt toxice pentru câini. O cantitate foarte mică poate cauza animalului probleme digestive, temperatură ridicată, tremur.

Ouă

Ouăle fierte sunt bune pentru câini, însă dacă acestea sunt mâncate crude, animalul se poate îmbolnăvi, cauzând probleme dermatologice și ale blănii.

Coca

Coca necoaptă este nerecomandată pentru câini deoarece atunci când este digerată aceasta crește și îi va provoca animalului o stare de disconfort, de durere.

Oasele

Oasele nu trebuie oferite câinilor. Cele mai periculoase sunt cele de pui. Acest produs poate cauza probleme majore în sănătatea patrupedului: câinii se pot îneca sau își pot strica dantura dacă oasele sunt prea tari.

Laptele și produsele lactate

Laptele și produsele lactate pot provoca probleme digestive câinelui. De asemenea, pot declanșa alergii alimentare care duc la un dezechilibru în dieta acestuia.

Carnea crudă

Carnea crudă, alături de peștele crud, nu este sănătoasă pentru patrupezi deoarece poate declanșa infecții precum: bateriile Salmnella sau E coli. Acestea pot cauza vomă, febră, diaree. Cea mai bună opțiune este de a fierbe carnea.

Mâncarea de pisici

Mâncarea pentru pisici este bogată în carbohidrați, grăsimi, calorii și proteine. Deși acestea sunt bune pentru câini, în mâncarea pentru pisici există o cantitate mai mare decât cea necesară acestora ceea ce poate declanșa probleme digestive.

Aceste alimente sunt de evitat în alimentația câinelui dumneavoastră. Companionul trebuie să aibă un regim alimentar sănătos din care își poate lua proteinele, vitaminele, carbohidrații și vitaminele necesare.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!