(P) Alegerea corectă a ortezei pentru genunchi în funcție de vătămarea suferită

De unica, pe

Orteza de genunchi este un suport vital pentru pacienții cu leziuni de menisc sau probleme serioase la ligamentele încrucișate. Însă cum nu este un produs universal, alegerea sa trebuie să graviteze în jurul unor criterii clare, ce diferă de la pacient la pacient.

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, atunci când vrei să îți cumperi o orteza pentru genunchi la pret bun, este următorul: vătămarea suferită. În urma unui consult de specialitate, medicul specialist îți poate recomanda un anumit tip de orteză a genunchiului, exact așa cum vei afla din acest articol:

  1. Afecțiuni ușoare ale genunchiului
  2. Dureri localizate în partea din spate a genunchiului
  3. Fracturi, leziuni, rani ale genunchiului
  4. Entorse și instabilități ale articulației

1.Afecțiuni ușoare ale genunchiului

Dacă obișnuiești să mergi mult pe jos sau să alergi la final de săptămână, însă acuzi dureri ușoare la nivelul genunchiului, ortezele cu suport patelar reduc prin compresie durerile sau disconfortul localizat în această zonă.

Mai mult decât atât, au menirea de a oferi un control mult mai bun piciorului afectat. Rotula este compresată suficient de mult astfel încât orteza pentru genunchi să reducă forțele dinamice generatoare de dureri, din timpului efortului fizic depus.

2. Dureri localizate în partea din spate a genunchiului

În cazul în care te vezi nevoit să urci sau să cobori multe trepte în fiecare zi, sau dacă jobul tău implică o poziție ghemuită a corpului, preț de câteva ore bune pe zi, poți acuza dureri în partea din spate a genunchiului. Așadar, o orteză cu suport patelar și deschisă frontal este produsul perfect pentru acest tip de vătămare.

3. Fracturi, leziuni, răni ale genunchiului

Discutăm în cele de urmează despre afecțiuni mult mai grave, localizate la nivelul genunchiului, pentru care este nevoie de un anumit tip de orteză pentru genunchi.

Dacă pacientul a suferit de curând o fractură la nivel rotulian, sau o leziune ce a venit la pachet cu o perioadă mare de recuperare, genunchierele cu laterale rabatabile reprezintă alegerea perfectă pe care medicul specialist o poate recomanda.

Acestea ajută la o stabilitate mult mai bună a piciorului și protejează zona afectată, însă nu sunt recomandate în timpul ședințelor fizice de recuperare din cauza structurii metalice din care sunt realizate.

4. Entorse și instabilități ale articulației

Ortezele pentru genunchi ce dispun de stabilizator sunt recomandate în cazul entorselor sau a instabilităților la nivel articular, dar și în cazul în care pacientul se confruntă cu afecțiuni degenerative ale genunchiului.

De obicei, sunt recomandate în perioada de recuperare și sunt potrivite pentru sportivii care au reînceput antrenamentele ușoare (în urma unei leziuni la nivelul genunchiului), dar care simt totuși nevoia unei protecții suplimentare, în timpul exercițiilor.

Așa cum ai văzut puțin mai sus, tipul și gravitatea vătămării de la nivelul genunchiului determină tipul de orteză pentru genunchi, purtată de pacient. În urma unui control amănunțit și pe baza rezultatelor pe care persoana în cauză le obține în timpul procesului de recuperare, se va stabili exact produsul medical de care are nevoie. Astfel, șansele unei recuperări sănătoase sunt mult mai mari, astfel încât pacientul să se bucure de o calitate a vieții ridicată.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!