(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre aparatele auditive

De Unica.ro, pe

Ai probleme auditive din cauza cărora nu mai poți vorbi cu cei din jur așa cum ți-ai dori? 

Nu-ți face probleme, întrucât ai la dispoziție posibilitatea de a purta un aparat auditiv, care să te ajute să îți recapeți viața socială! Este vorba despre un dispozitiv medical special conceput pentru a-ți veni în ajutor atunci când suferi de hipoacuzie acută, severă sau medie. Descoperă din următoarele rânduri cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi în acest sens!

De ce să porți un aparat auditiv?

Hipoacuzia este o boală la nivelul urechilor, pe care o poți controla foarte ușor prin purtarea unui aparat medical auditiv. Ideal este să optezi pentru această variantă atunci când vrei să te bucuri din nou de conversațiile cu cei dragi, de trilurile păsărilor sau de muzica preferată: este cea mai la îndemână soluție pe care o ai la dispoziție pentru a te bucura de o viață normală!

Ce tip de aparat îți este necesar?

Pentru a afla care este dispozitivul medical optim pentru ține, indicat este să discuți cu un medic ORL-ist înainte! Acesta va ști care sunt testele pe care trebuie să ți le facă, astfel încât să descopere diagnosticul clar. Timpanograma și audiograma sunt cele 2 analize care se impun în astfel de cazuri: ele nu sunt invasive și nici nu sunt dureroase, așa că nu trebuie să-ți faci griji!

Aparate auditive: clasificare

În funcție de modul în care le poți purta, aparatele auditive se împart în câteva categorii importante:

  • retroauriculare – le poți monta foarte ușor după ureche și funcționează pe bază de baterii, așa că trebuie să verifici constant dacă mai au suficientă putere pentru a-ți oferi rezultatele dorite.
  • intraauriculare– sunt unele dintre cele mai populare tipuri de dispozitive auditive de pe piață, întrucât sunt finuțe și discrete: este suficient să le introduci corect în canalul auditiv, pentru a te bucura fără probleme de discuțiile cu cei din jurul tău;
  • reîncărcabile– sunt extrem de avantajoase tocmai datorită faptului că funcționează pe bază de reîncărcare și au o autonomie de până la 72 de ore. Asta înseamnă că nu mai trebuie să verifici constant bateriile, fiind suficient să pui aparatul la încărcat seară, pentru ca dimineața să fie 100% încărcat.

Întreținere

Din punct de vedere al întreținerii, nu trebuie să-ți faci griji! Dacă atunci când îți scoți aparatul îl pui într-un loc ferit de umezeală și de razele puternice ale soarelui, el va funcționa perfect o perioada îndelungată. În cazul în care întâmpini, totuși, probleme, poți merge la un service autorizat, acolo unde dispozitivul tău medical va fi reparat în cel mai scurt timp!

Care sunt beneficiile de care te bucuri?

Atunci când nu auzi bine, cel mai probabil te vei simți frustrat, iar nivelul tău de energie va fi scăzut. De aceea, indicat este să iei măsuri din timp. Purtând un dispozitiv medical potrivit pentru condiția de care suferi, ai parte de următoarele avantaje:

  • poți discuta liber cu cei din jurul tău, fără ca viața ta socială să fie afectată;
  • aparatele auditive sunt ușor de purtat, asigurându-ți confortul de care ai nevoie;
  • poți comanda dispozitivul medical online, fără să pierzi timp în magazinele fizice.

WeSound.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de aparate din care poți alege, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul ORL-ist. Online poți studia ofertelele, urmând ca apoi să investești într-un aparat auditiv reincarcabil sau retroauricular ori intraauricular.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!