De ce este importantă vitamina D: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Ultimul update Vineri, 01 octombrie 2021, 15:37

În ultimii ani se pune tot mai mult accent pe importanța vitaminei D pentru corp, ceea ce este de înțeles având în vedere că oferă nenumărate beneficii. Denumită și vitamina soarelui, fiindcă este produsă natural când pielea este expusă la astrul zilei, această substanță este o adevărată minune pentru organismul nostru.

Iată în continuare care sunt principalele beneficii pe care le oferă vitamina D și de unde o poți procura în sezonul rece.

Vitamina D stimulează sistemul imunitar

Unul dintre principalele beneficii pe care le oferă vitamina D este întărirea barierei de apărare a organismului. Această substanță are un rol important în activarea celulelor B și celulelor T, veritabili soldați ai organismului.

Vitamina D susține sănătatea sistemului osos

Alt avantaj major pe care îl asigură vitamina D este absorbția și transportul calciului și al fosforului în organism. În acest mod, vitamina D crește rezistența oaselor și a dinților, prevenind fracturile. Mai mult de atât, este un camarad de nădejde și pentru prevenirea osteoporozei.

Vitamina D previne depresia

Vitamina D este în strânsă legătură cu starea de bine. Persoanele care petrec mai mult timp în aer liber asimilează mai ușor această vitamina, fiind astfel mai feriți de depresie. Este suficient să petreci 30 de minute la soare în fiecare zi pentru a avea o stare interioară mai bună.

Vitamina D diminuează oboseala cronică

Chiar dacă ai un program de odihnă adecvat, totuși te trezești obosit și ai probleme de concentrare întreaga zi? Află că nivelul scăzut de vitamina D este vinovat de lipsa de energie și de slăbiciunea musculară. În sezonul rece este mai dificil să te bucuri de băi de soare pentru a-ți lua doza zilnică necesară de vitamina D, însă poți să apelezi la ajutorul suplimentelor alimentare. Bineînțeles, poți consuma și alimente precum lactate, ouă, somon, macrou, cod, hering, sardine, carne de vită, carne de porc și ciuperci.

Vitamina D are grijă de sănătatea sistemului muscular

Pe lista de beneficii ale vitaminei D se află și menținerea sănătății sistemului muscular. Această substanță previne spasmele musculare și întărește mușchii.

Sursa foto: pixabay.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!