Metalul care are puteri miraculoase de vindecare

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 07 februarie 2020, 18:29
Efectele terapeutice ale acestui metal sunt mai puțin cunoscute decât ar trebui, chiar dacă este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni.

Cuprul are un rol important în buna funcționare a organismului nostru și chiar puteri miraculoase de vindecare. Ne ajută atât în prevenirea anumitor boli sau afecțiuni, cât și în tratarea sau calmarea durerilor. Iată câteva dintre beneficiile lui:

Este antiinflamator și antioxidant

Cuprul ajută la tratarea iritațiilor și a inflamațiilor, dar mai ales la întărirea sistemului osos. Deși nu este o metodă susținută de dovezi științifice, persoanele care suferă de artrită pot purta o brățară din cupru la încheietura mâinii pentru a diminua și calma durerile. Pentru reumatism, este indicată terapia cu plăcuțe de cupru.

Metalul ajută și la regenerarea oaselor și prevenirea apariției osteoporozei. Sărurile de cupru au efect de combatere a ciupercilor, bacteriilor, a pojarului și virușurilor.

De asemenea, poți combate dermatita cu oxid de cupru.

Întărește sistemul imunitar

Cuprul întărește sistemul imunitar. Datorită radicalilor liberi din compoziția cuprului, acesta ajută la prevenirea distrugerii celulelor, inclusiv a cancerului. Previne infecțiile și reduce febra. O monedă de cupru pe piele ajută la calmarea durerilor de cap.

Contribuie la formarea celulelor roșii

Rolul de antioxodant ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului. Favorizează absorbția de fier și ajută la formarea globulelor roșii.

Dacă este folosit alături de vitamine, aminoacizi, poate ajuta în sinteza de colagen, mielină și melanină. Femeile pot profita de asta pentru a-și menține frumusețea.

Purifică apa

Conform studiilor, cuprul poate distruge și inhiba răspândirea bacteriilor precum E coli. Datorită proprietăților sale antibacteriene, cuprul este folosit și pentru purificarea apei.

Menține sănătatea inimii

Cuprul îmbunătățește funcțiile glandei tiroide și menține sănătatea sistemului cardiovascular prin contribuția la formarea de noi celule și vase de sânge.

Previne apariția Alzheimer-ului

Ajută la prevenirea apariției sclerozei în plăci, afecțiune care contribui la formara bolii Alzheimer, conform clickpentrufemei.ro.

Surse importante de cupru

În mod natural, cuprul se găsește în alimente precum avocado, ficat, carne de vită sau miel, fasole, mazare, nuci, fructe de mare.

Corpul uman are nevoie zilnic, în mod normal, de  2-3 mg de cupru. Excesul poate avea efecte negative asupra organismului motiv pentru care este indicat ca orice supliment să fie luat la recomandarea medicului. Același lucru este valabil și pentru bijuteri, nu le purtați timp îndelungat.

Citește și: 

Borderline, boala care te aruncă de la dragoste la ură

Beneficiile neștiute ale pudrei de baobab

Sursă foto: shutterstock.com, 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!