Vedetele şi gripa porcină

De Cristina Popa pe

Carmen Brumă, Luana Ibacka, Dana Nălbaru, Rita Mureşan, Nicola, Cosmin Stan şi Dana Săvuică sunt câteva dintre vedetele care ne-au spus părerile lor despre gripă porcină.
Dacă în rândul vedetelor din afară, virusul a făcut deja victime; Brian Littrell (Backstreet Boys), Marilyn Manson, Rupert Grint (interpretul personajului Ron Weasley din seria „Harry Potter”), două dintre solistele trupei Sugababes, Heidi Range şi Amelle Berrabah, dar şi soţia fostului premier britanic Tony Blair, Cherie Blair fiind infectaţi cu H1N1, în România lucrurile stau ceva mai bine.

În afară de alarma falsă în cazul lui Mircea Badea, în rândul persoanelor cu notorietate gripa porcină a lovit până acum doar un om implicat în treburile statului, şi anume Graţiela Iordache, Secretar de Stat în Ministerul Finanţelor.

Totuşi, independent de numărul cazurilor existente până la ora actuală, un lucru este cert: în faţa problemelor de sănătate nici vedetele nu au parte de un regim special. Astfel că şi în cazul pandemiei de gripă porcină mondeniţăţile sunt la fel de lipsite de imunitate precum noi toţi.

Iată de ce am încercat să aflăm de la câteva vedete din România ce părere au despre noua formă de gripă, la ce măsuri de prevenire au recurs şi ce anume îi determină să facă sau nu vaccinul ce va fi eliberat de Institutul Matei Balş, vaccin care, conform declaraţiilor Secretarului de Stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, se află încă în teste.

Carmen Brumă

O persoană care are un stil de viaţă sănătos, asta însemnând o alimentaţie echilibrată şi exercitiu fizic practicat în mod constant, este mai puţin supusă riscului de a se îmbolnăvi. Eu duc o astfel de viaţă, dar asta nu înseamnă că nu respect normele de igienă şi de conduită care se impun în cazul unei pandemii. În ceea ce priveşte vaccinul, aştept mai multe informaţii înainte de a lua hotărârea dacă îl voi face sau nu.”

Dana Războiu

„Sinceră să fiu, în ultima perioadă chiar m-am speriat. Mă spăl pe mâini de 100 de ori pe zi; de fapt, avem o regulă, când intrăm în casă ne descălţăm şi ne spălăm pe mâini. Oricine vine la noi face asta! Am cumpărat deja şi nişte măşti medicinale pe care le voi folosi dacă situaţia se inrăutăţeşte, iar vaccinul îl voi face sigur!”

Vedetele şi gripa porcinăAdrian Bucur

„Sunt siderat de cum se gestionează în România o situaţie limită, precum cea creată. Mi-e teamă de perversiune” politicienilor noştri, care folosesc până şi acest lucru în campania electorală. Un motiv în plus să mergem la vot. Stop indiferenţei – Votează!”

Luana Ibacka

„Nu m-aş vaccina în niciun caz împotriva unui virus atât de nou, pentru că mi se pare o manipulare în masă, un experiment sinistru. Cred că de abia dupa 10-20 de ani se pot face evaluări corecte asupra eficienţei şi corectitudinii de produs. Eu am credinţa că natura şi medicina complementară oferă suficiente soluţii pentru a ne imuniza, oricum mult mai în siguranţă decât un vaccin.”

Dana Nalbaru

„Chiar în momentul ăsta sunt la farmacie ca să cumpăr nişte măşti de protecţie şi ceva medicamente pentru întărirea sistemului imunitar. Le iau ca măsură de siguranţă.”

Rita Mureşan

„Având copii, iţi dai seama că iau lucrurile foarte în serios. Chiar acum câteva zile le-am explicat cum se manifestă această gripă porcină şi ce trebuie să facă pentru a nu contacta boala. Pe lângă ritualul spălatului pe mâini, le-am cumpărat şi geluri speciale dezinfectante. Am achiziţionat şi măşti medicinale de protecţie, însă nu le-am folosit încă. Cât despre vaccin, nu ştiu dacă îl vom face. Trebuie să mă informez mai mult înainte.” 

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2