Vedetele şi gripa porcină

De Cristina Popa pe

Dana Savuică

„E clar că gripa porcină este prezentă şi la noi în ţară, altfel doctorul Adrian Streinu Cercel în care am mare încredere, nu ar fi ieşit pe toate posturile să semnaleze gravitatea situaţiei.

În acelaşi timp, nu poţi să nu mă gândesc că şi gripa asta porcină poate să fie lansată de către om; nu ştiu de ce sau pentru ce… poate ca o formă de control?

Totuşi, pentru că paza bună trece primejdia rea, pe lângă un ritual de igienă elementară pe care orice om îl are  sau al trebui să îl aibă zilnic, pe fiica mea, Julie, nu o mai lăsăm să meargă cu transportul în comun. Pentru a evita spaţiile aglomerate, am decis să o ducem şi  să o aducem de la şcoală cu maşina.”

Cosmin Stan

„Nu mi-e frică de gripa nouă. Am fost în iunie, în miezul focarului, în Statele Unite, la doar câteva luni de la izbucnirea epidemiei şi nu am păţit nimic. Asta nu înseamnă însă că nu am fost sau nu sunt precaut. Îmi iau măsurile de protecţie necesare şi nu aş ezita să port şi mască.

Vedetele şi gripa porcinăDe altfel, am făcut-o în vară când am fost în concediu într-o zonă unde, de asemenea se dezvoltase un focar de gripă nouă.

Gripa nouă nu trebuie să ne panicheze dar nici nu trebuie ignorată.

Mai ales că noi, poporul român, se pare că avem încă mari probleme la igiena elementară dar şi la respectul faţă de semeni şi bun simţ.

Un singur exemplu: la o singură vizită într-un centru comercial, din 5 persoane pe care le-am văzut tuşind, 4 nu au pus mâna sau batista la gură.

Deci, cred că cel puţin pentru următoarea perioadă, mall-urile şi alte locuri aglomerate ar trebui evitate.”

Nicola

„Umăresc ştirile cu atenţie şi chiar cred că ne confruntăm cu o problemă serioasă, însă nu exagerez încât să nu ies din casă. Urmez cu sfinţenie ritualul zilnic de igienă pe care îl am în mod normal. Vaccinul nu am de gând să îl fac. Nu am apelat la astfel de metode niciodată pentru că pur şi simplu nu am avut încredere.”

Mircea Badea

Cu toate că până la urmă a fost doar o alarmă falsă, înainte să afle rezultatul negativ, pe 3 noiembrie 2009, în pagina blogului personal, Mircea Badea îşi exprimă opinia în legătură cu isteria creată de apariţia gripei porcine.

Încă nu am primit rezultatul. Poate pentru că toate analizele sunt făcute la Cantacuzino şi e mare aglomeraţie. Mă enervează aşteptarea, dar nu pentru că aş avea vreo emoţie despre diagnostic, ci pentru că am semnat că stau izolat, iar eu am foarte multă treabă.

Cel mai mult mă enervează însă isteria asta. Atât cea generalizată, cât şi cea din Antena ba chiar şi la Realitatea:”Vai, dacă are Badea gripă porcină ?!?!?!” La dracu. Mie nu mi-e frică absolut deloc. E o gripă, nu e ciumă, nu e holeră, nu e lepră. De ce atâta tânguială? Una e să fii atent, alert, responsabil, alta e să fii isteric, panicat şi dement.”

Foto:PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2