Totul despre cuplul Andreea Berecleanu și doctorul Constantin Stan

De Adina Rosetti, pe
Cel mai emoționată m-am simțit atunci când…

Se poate spune despre ei că sunt cuplul anului! Dar ei spun că sunt ca o altă familie obișnuită din România – muncesc, au grijă de copii și nu uită să petreacă timp în doi. S-au cununat civil și religios în noiembrie și își continuă povestea frumoasă de dragoste despre care vă invităm să citiți mai jos. (Foto: Ștefan Dani/UNICA)

E mai frumoasă și mai radioasă ca oricând, probabil efectul fericirii interioare care i se citește pe chip. Nu e de mirare, căci s-ar putea spune că Andreea Berecleanu (41 de ani) are parte de toate lucrurile esențiale – și de dragoste, și de familie, și de carieră. Probabil că v-ați obișnuit să o vedeți pe coperta revistei noastre… însă e prima dată când pozează alături de cel care i-a devenit soț, chirurgul estetician Constantin Stan (59 de ani) și povestește amănunte des­pre cum au ales să-și unească destinele. Destul de discret, fără mare tam-tam mediatic, deși un astfel de eveniment e greu să treacă neobservat atunci când e vorba despre două persoane publice. Andreea e deschisă cu presa, însă stabilește niște limite peste care e greu să treci, așa că nu veți auzi de la ea amănunte picante sau deconspirări prea intime.

andreea berecleanu și doctorul constantin stan foto ștefan dani/unica

Am început ședința foto la o oră târzie, singura la care am reușit să-i adunăm pe amândoi, găsind câte o fereastră liberă în programul amândurora. Ca să vă faceți o idee, Andreea venise direct din studioul de televiziune, am terminat shootingul după miezul nopții, iar a doua zi dis-de-dimineață Constantin Stan avea de prins un avion către Australia! Așadar, lucrurile au mers pe repede-înainte, cum probabil este și ritmul vieții lor profesionale, dar am avut timp să-i vedem interacționând împreună și funcționând pe modul de cuplu… Sunt foarte firești și relaxați și se completează foarte bine unul pe altul – nu știm dacă o fi de la zodii (Andreea este Berbec, iar Constantin, Scorpion) sau poate, mai degrabă, de la dragostea și comunicarea pe care au construit-o, dar nu putem decât să le urăm și noi, „Casă de piatră“!

Dragă Andreea, apari din nou pe coperta revistei noastre, de această dată într-o altă postură, alături de proaspătul tău soț! Cum a fost pentru voi experiența acestui pictorial?

Destul de îndrăzneață și unică! De fapt, ați constatat chiar voi. Înainte de a ne căsători, de fapt imediat după ce am devenit cuplu, am primit propuneri de a poza împreună, dar le-am refuzat. Pentru mine, era o bucurie să fac o copertă cu echipa Unica, aveam această experiență de mult timp, aproape 20 de ani. Pentru Constantin însă, a fost excepția. El nu este actor sau manechin, ca să se transforme într-un Bond peste noapte, și nici nu îl preocupă expunerea într-un context care nu are legătură cu profesia lui, iar o asemenea ședință foto nu-i vine natural. În plus, gesturile de intimitate pe o copertă sunt ultimul lucru pe care ni-l dorim. Aici a intervenit povestea mea. Notorietatea și felul deschis în care am comunicat cu publicul încă de la începutul carierei și maniera decentă în care ați ales voi să vă mențineți, iată care au fost argumentele mele atunci când am acceptat amândoi cu bucurie acest shooting.

Povestește-ne puțin despre cum ați săr­bătorit cununia civilă și ce planuri aveți pentru marea nuntă din noiembrie…

Cununia a fost stabilită cu maximum o lună înainte de a se întâmpla, în funcție de programul extrem de încărcat al lui Constantin. De fapt, chiar a renunțat la o plecare în străinătate pentru a avea acel weekend liber. În plus, a trebuit să ne coordonăm cu nașii, Ileana și Cătălin Badiu, dar și cu Gabi Firea, primarul gene­ral, cea care a oficiat căsătoria. Am fost fix 20 de persoane, cu tot cu copii. Mi-am dat seama că ideea de a păstra un secret în România atunci când ești persoană publică e imposibilă, așa încât măcar ne-am bucurat de discreție și de respect din partea presei tabloide. Asta nu e puțin lucru. Până și echipele de paparazzi prezente la Primărie, atunci când am ajuns, au rămas pe trotuar, la distanță, și ne-au urat „Casă de piatră!“.

andreea berecleanu și doctorul constantin stan foto ștefan dani/unica

Cât despre nunta din noiembrie, nu va fi nicidecum una mare. Nu invităm cunoștințe, nu avem obligații, suntem maturi și știm exact ce vrem și cum vrem. Ne vor fi alături familia, prietenii, puțin peste 100 de persoane. Frumusețea va fi dată și de numărul mare de prieteni veniți din toate colțurile lumii, așa încât vom dansa pe toate ritmurile.

Ce rochie vei purta la nuntă, poți să ne dai detalii despre ținuta ta și a Evei?

Ca și la cununia civilă, vom surprinde prin simplitate (râde).

În ce puncte vă întâlniți tu și soțul tău, Constantin Stan? Care sunt punctele voastre comune, ce vă unește și ce vă deosebește?

În primul rând, se întâlnesc inimile și ochii. Sună poate siropos, dar este atât de important…! Apoi vin celelalte, multe, și țin de trăsături de caracter, de compatibilitate, valori comune în care credem, comunicare emoțională, pasiune pentru profesie, seriozitate, dar și joacă și rela­xare, chiar și atunci când suntem conectați la ceva foarte important.

La ședința foto părea că vă completați de minune, calmul lui și exuberanța ta…

Și totuși, să nu uităm că în acel calm zace un Scorpion (zâmbește) care a fost suficient de inteligent să îmblânzească un Berbec. Nu știu cât mai contează firile, experiențele avute, tot iubirea te leagă sau lipsa ei te dezleagă. Restul e filosofie și eu prefer să trăiesc, nu-mi mai pun multe întrebări.

Cum funcționați împreună ca familie, tu, soțul tău și cei doi copii ai tăi?

Exact ca majoritatea familiilor din România. Cu bucurii, cu emoția examenelor la școală, cu planuri de vacanță, cu discuții de viață, cu multă relaxare în timpul liber, mese în familie, înconjurați de prietenii noștri și ai copiilor noștri. Implicarea lui Constantin în educația lor este totală, așa cum se implică și din punct de vedere emoțional, afectiv.

Ce ritualuri aveți împreună, tu și Constantin? Ce vă place să faceți în cuplu, unde călătoriți/ieșiți, ce înseamnă pentru voi o seară reușită în cuplu?

Plecările în străinătate sunt frecvente și asta ne încarcă pe amândoi. Constantin are calitatea de speaker internațional în chi-rurgie estetică și face prezentări și operații
demonstrative în toate colțurile lumii. Atunci când timpul îmi permite și distanțele nu sunt mari, îl însoțesc sau ajung chiar și pentru două zile în weekend. Asta ne prinde bine, este un timp petrecut în doi. În plus, ne place amândurora să descoperim alte culturi, avem deja prieteni pretutindeni. Când suntem acasă, ieșim mult cu bicicletele, facem trasee de dimineață până seara, împreună cu copiii.

andreea berecleanu ântr-o rochie roșie creată de maria lucia hohan foto ștefan dani/unica

Care crezi că sunt ingredientele care compun o relație reușită și de lungă durată?

Dragostea este suficientă. Pentru că tole­ranța, răbdarea, dorința de a-l cunoste pe celălalt, joaca, încrederea, toate sunt baza-te tot pe dragoste!

Cum este să trăiești cu cineva care cunoaște cel mai bine rețeta frumuseții?

Mie îmi place mult domeniul acesta și din postura mea de jurnalist am creat site-ul www.esteticapremium.ro. A fost gestul meu de respect pentru femeile din România, paciente sau nu. Nu există nicio sursă de informare serioasă, iar forumurile sunt niște surse subiective. Am făcut o documentare de aproape doi ani, interviuri cu specialiști din țară și din străinătate, veniți la clinica din București sau chiar să învețe noi tehnici chirurgicale. {tii, ca în orice profesie, este esențial să nu te plictisești, să evoluezi, să transmiți din știința ta și altora, să nu cazi în capcana autosuficienței, a îngâmfării. Legat de Constantin și de întrebarea ta, eu am învățat să nu cred în „rețete“. Nici de frumusețe, nici de fericire, nici de împlinire. Eu cred că este vorba doar despre alegeri, în general. {i de destin.

Apropo de frumusețe, tu cum o întreții? Ce trucuri de frumusețe zilnice ai și ce crezi despre operațiile estetice, apelezi la ele?

Trucurile nu fac față atunci când nu ai o îngrijire permanentă și nu ești atentă la ce mănânci, ce și cât bei, cât dormi, ce preocupări ai și mai ales ce moștenești. ~sta este răspunsul meu de fiecare dată când sunt întrebată ce fac și de ce arăt mai tânără decât vârsta reală. În pri­vința operațiilor estetice, am spus-o dintotdeauna, este vorba de libertatea de a alege a fiecăruia. {i fiecare știe motivul din spatele acestei alegeri. Fie că este serios sau superficial. Eu nu am apelat la chirurgie, pentru că știu că sunt și alte modalități prin care poți să obții o piele fermă și elastică. Spre exemplu, Dermapen sau Mobilifit, preferatele mele. Adică stimularea țesuturilor prin vitami-nizare, printr-un masaj profund. Asta preîntâmpină apariția ridurilor sau le estompează pe cele deja apărute. Iar mie dispariția totală a ridurilor nu-mi surâde, vreau să mă deosebească ceva de fiica mea (râde).

Ești implicată într-o mulțime de proiecte, de la prezentarea Observatorului, site-ul Estetica Premium, clinica medicală și să nu uităm… meseria de mamă. Cum îți găsești timp pentru toate, ce înseamnă fiecare pentru tine și care sunt prioritățile tale?

Ți-am spus, fac ce am ales să fac! Nimic nu este obligatoriu, de aceea sunt responsabilă, cât timp sunt implicată în aceste proiecte. Muncesc de la 18 ani, iar jurnale în direct fac tot de atunci. Seriozitatea și disciplina pe termen lung, în profesie, dar și în viață, nu mi-au adus decât beneficii. Așa îmi aleg și colaboratorii, indiferent că este vorba de Bella Medical Spa sau de site, de filmări. Ziua mea începe trezind copiii și pregătindu-le micul dejun și se termină culcându-i și stând de vorbă cu Constantin. Este un antrenament de 2o de ani, nu-l simt ca pe o corvoadă. Este ritmul firesc pe care-l am.

De câți ani prezinți Observatorul? Ce s-a schimbat în acest timp, ce provocări noi găsești la acest job?

Am venit la Antena 1 în 2003 și de atunci am avut parte de multe schimbări, toate bune. Cel mai mult prețuiesc relația cu oamenii, discuțiile zilnice cu echipa, faptul că ne respectăm și ne bucurăm împreună de reușite, de experiențe. Iar atunci când ceva nu a mers cum trebuie, reușim să ne mobilizăm. Asta face ca Observato-rul să fie un brand puternic. Iar din această toamnă, ne schimbăm complet „hainele“. Venim cu o nouă identitate vizuală, cu un alt conținut, alt platou de știri și emisie HD. Dar nu pot să deconspir tot, surpriza va fi de proporții.

La ce experiență profesională mai vi-sezi? Ce ți-ai propus să faci în viață și nu ai reușit încă?

Nu știu, nu prea îmi fac planuri sau mai bine zis îmi place să visez cu picioarele pe pământ. Nu a existat nicio zi în care să mă plictisesc. Am făcut presă scrisă, am făcut emisiuni la radio, am un site de frumusețe, ies pe teren ca să fac știri pentru Observator, nu mă plâng de rutină. (zâmbește)

Ce maximă, frază de înțelepciune ai vrea să le transmiți copiilor tăi?

Eva își scoate maxime în fiecare zi, eu am învățat de la ea. Le găsește și le lipește pe toți pereții. Practic, camera ei arată ca o bibliotecă… Iar când vorbesc cu Petru, iau notițe. Copiii sunt plini de inventivitate, de multe ori noi învățăm de la ei. Le sunt recunoscătoare!

Acesta este al treilea interviu pe care îl fac cu tine! Ce ai fi vrut să te întreb și nu te-am întrebat până acum?

Când voi scrie o carte?!

Așadar, când vei scrie o carte, Andreea?

Asta e întrebarea pe care mi-o pun multe femei, jurnaliste sau nu, prietene sau nu! Aș vrea să scriu o carte după ce sunt pregătită să o fac. Standardul meu este este Margaret Mazzantini, de la tip de scriitură și până la complexitatea poveștilor ei. Dacă există oameni care scriu cel puțin cum o face ea, și există!, e greu să mă apuc de scris în afara casei (zâmbește).

În final, îți propun un mic joc. Completează următoarele propoziții:

m-am născut și am născut.

Pentru mine fericirea înseamnă… renașterea.

Ultima dată am plâns atunci când… m-am căsătorit.

Dacă aș avea o putere magică, aș vrea… să fie oameni fericiți.

Trei produse de frumusețe pe care le-aș lua cu mine pe o insulă pustie… o carte, un creion și o ascuțitoare.

Cel mai mult apreciez la soțul meu… dragostea.

Cuvântul care mă descrie… loialitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!