Tily Niculae, momente grele după naștere: „Trec printr-un șoc post-traumatic”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 06 aprilie 2020, 12:28
Tily Niculae a născut la finele lunii trecute un băiețel. Carsimatica actriță a devenit mamă pentru a doua oară în plină pandemie de coronavirus, însă trece prin momente foarte grele din cauza acestei situații.

Tily Niculae este acum acasă, alături de familie, însă a slăbit 12 kilograme în doar o săptămână și a mărturisit că are nevoie de terapie pentru a face față șocului postttraumatic prin care trece: „Femeile care urmează să nască în perioada asta ar trebui să încerce să aibă liniște, să nu se mai uite la televizor. Cele care fac cezariană trebuie să înțeleagă că o operație de cezariană nu este un moft, ci o necesitate. În cazul meu însemna rupere de uter și cu toate astea chiar sunasem la medic să întreb dacă există posibilitatea de a naște acasă, natural. Nu a fost cazul. Dacă femeile au opțiunea aceasta, le sfătuiesc să nu aleagă între cezariană și nașterea naturală, să își aranjeze de pe acum lucrurile cu o moașă, cu un doctor, să nască acasă, să evite spitalele.

Citește și Unde s-a retras în autoizolare Florin Călinescu

Cred că în scurt timp nu vom mai putea vorbi de spitale care să nu aibă cazuri de coronavirus, vorbim totuși despre o pandemie. Pentru femeile care au complicații și trebuie să nască la spital… să rămână în liniște, pentru că vor transmite toate stările copilului și oricum vor veni zile foarte grele după naștere și în plină lăuzie. Deci liniște, liniște, liniște! Este esențial ca viitoarele mamele să afle, după experiența mea, că au acum ocazia să facă schimbări majore sau să-și găsească soluții de backup. Îmi scriu femei din țară, din orașe în care maternitățile au deja cazuri de medici infectați. E strigător la cer!

Eu acum trec printr-un șoc posttraumatic. Cel mic a făcut o săptămână de viață, mai stau câteva zie să mă liniștescu puțin, după care neapărat vreau să intru pe terapie, a fost ceva care m-a bulversat complet. Nu doar la suflet, ci și la corp. În șase zile, din 21 de kilograme câte aveam în plus, s-au dus 12 kilograme, e un pic cam mult în șase zile” – a spus Tily Niculae, potrivit viva.ro

Tily Niculae, momente grele după naștere: „Trec printr-un șoc post-traumatic”

Citește și – Ileana Badiu, despre soțul său medic în prima linie: „Războiul își are terenul de luptă în spitale, iar ei sunt soldații”

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!