Ileana Badiu, despre soțul său medic în prima linie: „Războiul își are terenul de luptă în spitale, iar ei sunt soldații”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 19:20
Ileana Badiu este căsătorită de 12 ani cu medicul cardiolog Cătălin Badiu. De când a început criza de coronavirus în România acesta s-a aflat în prima linie, iar soția sa, deși mândră, este și îngrijorată de riscurile la care este expus.

Ileana Badiu a deschis acest subiect pe conturile de socializare: „Nu e niciodată ușor să trăiești alături de un cadru medical. Stresul, gărzile, pacienții mai importanși decât programul familiei, meseria în sine, care dedică întregul om altor oameni decât lui însuși și al alor lui…e greu și e greu de înțeles. Numai iubirea poate înțelege în felul ei ciudat. Îl iubesc enorm pe soțul meu și îi respect meseria pe cât pot eu de mult. Dar zilele acestea totul a luat niște proporții de neimaginat. Pentru toată lumea, însă mai ales pentru cadrele medicale. Au fost instruite armate întregi pentru război, dar în cazul de față războiul își are terenul de luptă în spitale, iar ei sunt soldații”, – a scris Ileana Badiu pe site-urile de socializare.

Ileana Badiu povestește că se bucură totuși că soțul său a fost testat la Covid-19 li a ieșit negativ: „Mi se rupe inima când îl văd pe Cătălin venind de la spital, pe fața lui și a colegilor din spital citindu-se spaima firească, umană și normală, apoi îl văd cum pleacă dimineața parcă mai viteaz și mai hotărât decât oricând să facă bine oamenilor. Eu doar mă uit și simt și nici nu pot să-mi închipui ce este în sufletele și mințile lor. Azi dimineață i-au ieșit și lui și colegilor din secție testele de COVID-19 negative.

Citește și – Alex Dima, reacție dură pe Instagram: „Un sentiment de furie. Asta simt”

Aflaseră că au operat săptămâna trecută în urgență pacienți care s-au pozitivat, dar și faptul că și colegi de-ai lor din spital sunt deja bolnavi. Toți medicii din secția de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Universitar București au fost testați. Sunt sănătoși. Așa că pentru moment ne-am bucurat, bineînțeles și eu și copilul nostru, că așa-i la cadrele medicale, mai au și familii pe acasă, dragii de ei, la a căror sănătate se gândesc”, – a mai spus Ileana Badiu.

Ileana Badiu, despre soțul său medic în prima linie: „Războiul își are terenul de luptă în spitale, iar ei sunt soldații”

Ileana Badiu a postat o fotografie cu mâinile soțului său, care sunt crăpate de la dezinfectantul folosit pentru a preveni contactarea virusului, și a mărturisit că tot ce poate face este să se roage pentru sănătatea sa:

Ileana Badiu, despre soțul său medic în prima linie: „Războiul își are terenul de luptă în spitale, iar ei sunt soldații”

„Vor pleca din nou la lupta de salvat vieții așa cum se pricep ei mai bine, în cazul lor operând urgențe cardiovasculare, în cazul fiecăruia dintre acești oameni servindu-i cât pot ei de bine pe cei în suferință. Să vă aibă Dumneze în paza lui. Eu atât pot să spun, vâzând presiunea și pasiunea la care este supus în aceste zile soțul meu și colegii lui”. – a încheiat Ileana Badiu.

Vezi mai multe imagini cu Ileana Badiu și Cătălin Badiu în galeria foto de mai sus! 

Citește și –  Cabral dezvăluie experiențele personale trăite în spitalele din România

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!