Surorile Osoianu, nevoite să își îngrijească fratele, după pierderea mamei: „A murit cu ochii la poza noastră”

De Ovidiu Cojocaru, pe

Surorile Osoianu au fost invitate la podcastul lui Mihai Morar, „Fain & simplu”, în ediția specială de 1 decembrie. Cele cinci cântărețe de muzică populară au vorbit despre ascensiunea lor în muzică, dar și despre moartea mamei, un eveniment marcant pentru întreaga familie.

Născute peste Prut, au crescut cu muzica și iubesc la fel de tare România pe cât o fac cu Republica Moldova. Au înțeles de mici că deși suntem două țări diferite, vorbim aceeași limbă și avem aceleași trăiri, tradiții și obiceiuri.

Moartea mamei, o dramă pentru surorile Osoianu

Cele cinci cântărețe din grupul muzical care le poartă numele au povestit că moartea mamei lor a fost un moment dureros pentru întreaga familie. Imediat după ce acestea și-au luat rămas bun de la cea care le-a adus pe lume, surorile Osoianu s-au văzut nevoite să aibă grijă de fratele lor, imobilizat la pat.

Surorile Osoianu, în timpul unui spectacolIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 9)

„Mi-aduc aminte momentul ăsta. Ea a privit mult fotografia aceea. Noi eram toate în alb, în broboadele astea albe. Și ochii ei au țintit înspre fotografia aia. A murit cu ochii la poza noastră”, a povestit una dintre surori.

„Eu plângeam. Nu numai eu, și fetele… și mi-au zis „du-te amu’ de aici că mama nu poate să plece”. Am ieșit din încăpere. A adormit privind poza de pe perete. Și s-a dus liniștită. Fratele era în camera alăturată, de unde ea îl vedea tot timpul în oglindă”, au mai adăugat cântărețele de muzică populară.

Surorile Osoianu, sprijin pentru fratele mai mic

Cele cinci surori susțin că au trăit cum nu se poate mai bine în casa părintească. Mama și tatăl nu le-au interzis nimic din ceea ce au vrut să facă. Mai mult, spune una dintre ele, în casa lor nu a văzut ceartă in familie. „Crescusem mare, dar eu nu am vazut ca ei să se certe. Erau timpuri grele. Noi eram cuminți, ne jucam în legea noastră”, a povestit una dintre surori.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Alexandru, fratele mai mic al surorilor a avut și el parte de o copilărie fericită și de o tinereșe frumoasă. A studiat Facultatea de Drept însă din cauza bolii care se agrava i-a fost imposibil să profeseze.

După moartea mamei lor, cele cinci surori au fost cele care au început să îi poarte de grijă. De acest lucru era convinsă și mama lor, care înainte să moară le-a spus că este sigură că vor fi sprijin pentru el.”Ne-a spus înainte să moară: Nu imi pare rău că plec eu, dar imi pare rău ce vă las vouă”, povestesc surorile.

Fratele surorilor Osoianu, țintuit la pat de peste două decenii

„Copilăria lui Alexandru a fost fericită, frumoasă. A cântat împreună cu noi la toate festivalurile care se organizau la noi în școală, în raion, dar după o perioadă a fost mai greu să meargă. A terminat Dreptul, dar nu a rezistat până la sfârșit. Boala se agravase, de mai bine de 20 de ani stă la pat”

Citește și: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”

Cântărețele spun că i-au cumpărat o casă la curte fratelui lor mai mic și îl vizitează extrem de des. Îi povestesc printre altele cum se simt ele după fiecare concert, dar vorbesc și despre actualitatea din țară și de peste granițe, inclusiv din România

„Se simte foarte bine alături de noi, in ultimul timp are probleme cu vederea, aude mai greu, dar când ne apropiem de el, ne simte. Mereu asteaptă cu nerăbdare să îi povestim tot. Cum a fost, cum a cântat. Și vrea să îi spunem ce mai e prin Ucraina. Să știe știrile de peste tot”, au mărturisit cele cinci surori.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!