Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, internat „ca măsură de precauție”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Miercuri, 17 februarie 2021, 17:41

Soțul reginei Elisabeta a II-a (94 de ani) a Marii Britanii, Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost internat „ca măsură de precauție” după ce s-a simțit rău, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit CNN.

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, internat „ca măsură de precauție”

Prințul Philip a fost internat la spitalul Regele Eduard VII din Londra. O sursă de la Buckingham a relatat pentru BBC că Ducele de Edinburgh a mers la spital cu mașina, fiind internat ca o măsură de precauție, la recomandarea medicilor.

Este de așteptat ca Prințul Philip să rămână internat pentru câteva zile. Sursa citată a precizat că acesta s-a simțit rău în ultimele zile, dar că starea sa nu este legată de coronavirus și că nu a fost o situație de urgență. Regina a rămas la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat anti-COVID-19

O sursă apropiată familiei regale a menționat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie în reședința regală a cuplului, Castelul Windsor.

Cuplul regal britanic se alătură astfel celor 1,5 milioane de persoane din Regatul Unit care au primit până în prezent prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Perechea regală s-a căsătorit când ducele avea 26 de ani și viitoarea suverană 21, iar împreună, Philip și Elisabeta au patru copii: Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Prințul Philip și Regina Elisabeta sunt veri îndepărtați și s-au cunoscut în 1934, la nunta verișoarei lui Philip, Prințesa Marina, cu unchiul Elisabetei, Prințul George. Regina avea atunci 8 ani, iar Philip 13. După ce și-a terminat studiile, Philip a intrat în armată, devenind ofițer naval.

S-au îndrăgostit în perioada Crăciunului

Între anii 1939 și 1943, Philip a format un cuplu cu o tânără numită Osla Benning. Relația a luat sfârșit după ce, în timpul sărbătorilor de Crăciun din 1943, Philip și vărul lui David Milford Haven au vizitat Castelul Windsor.

Tot în acel weekend, Philip a petrecut și a dansat cu Prințesa Elisabeta, atunci în vârstă de 17. Și-au scris regulat timp de mai mulți ani până când Regina a împlinit 21 de ani și Philip a anunțat logodna lor.

Foto: Profimediaimages.ro

Citește și:

2021 este un an special pentru familia regală a Marii Britanii! Prințul Philip împlinește 100 de ani

Prințul Harry și Meghan Markle așteaptă al doilea copil! Prima imagine cu burtica

Numele lui Meghan Markle, scos de pe certificatul de naștere al fiului ei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!