Olivia Newton-John, dezvăluiri despre lupta cu cancerul

De Oana Savin pe
Olivia Newton-John a dezvăluit cum a reușit să învingă cancerul cu care se luptă de 27 de ani. Actrița australiană susține că „de vină” sunt atitudinea pozitivă și canabisul.

Cântăreața și actrița australiană a povestit cum a reușit să trateze cele trei diagnostice de cancer, boală de care suferă și în prezent, în ultimii 27 de ani.

Singurul sfat pe care l-aș putea da este să se păstreze o atitudine pozitivă, ceea ce am încercat toată viața. Nu e un ghid, spun doar povestea mea”, a afirmat Newton-John, citată de Yahoo Entertainment.

Prima dată când am fost diagnosticată cu cancer mamar a fost în 1992. Mi-au găsit un ganglion la sân, dar mamografia mea a fost negativă. Am avut o presimțire… și am aflat că cancerul se ascundea. Așa că mereu le spun femeilor: chiar dacă medicii vă zic că nu văd nimic, aveți încredere în ce simțiți. Trebuie să crezi în instinctele tale”, a povestit actrița.

Încă de la început, ea a fost decisă să lupte cu cancerul, deși a fost speriată de diagnostic.

Trebuia să iau o decizie, oricare ar fi fost ea, dar să mă facă bine. Principala mea decizie a fost: mă voi face bine și am un copil mic de crescut”, a mărturisit ea.

Olivia a suferit o masectomie radicală modificată, urmată de un tratament cu chimioterapie.

Apoi am făcut tot posibilul să mă însănătoșesc”, a subliniat actrița.

A vorbit pentru prima dată despre diagnosticul ei după ce a fost contactată de o publicație care intenționa să scrie un articol despre ea.

În 1992 oamenii nu vorbeau cu adevărat despre cancer. Sunt o persoană care ține la viața privată. Așa că, să vorbesc public despre sânii mei și despre ceea ce se întâmpla cu ei a fost un lucru foarte ciudat pentru mine. Dar, privind acum înapoi, îmi dau seama că este bine să faci asta. A ajutat și alți oameni. De asemenea, m-a ajutat și pe mine pentru că eu cred că este important să nu mai ținem în noi ceea ce ni se întâmplă”, a povestit Newton-John.

A continuat să vorbească despre această boală și chiar are un spital numit după ea în Melbourne, Australia – Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre, care nu oferă doar tratamente, ci dispune și de zone de wellness în domeniul muzicii și artelor ce țin de meditație și terapii în grup.

S-a vindecat în propriul centru în septembrie 2018, când a aflat că cancerul său a intrat în metastază.

Metastaza se întâmplă, așa că nu a fost un șoc total pentru mine. Dar cel mai minunat lucru a fost că s-a întâmplat când mă aflam în Australia…. Am sfârșit prin a sta trei săptămâni în spitalul meu… Am putut să experimentez programele pentru care am muncit atât de mult să îi conving că sunt importante. Și chiar au fost”, a mai spus Olivia Newton-John.

Actrița australiană a fost diagnosticată cu cancer la sân în 1992, pentru ca în 2013 să primească vestea că suferă de un alt cancer la sân care s-a extins la umăr. Cel de al treilea diagnostic a venit în 2017, de această dată fiind vorba de cancer la baza coloanei vertebrale.

Anul trecut, ea a declarat că folosește ulei de canabis pentru dureri.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Nor radioactiv deasupra României? Ce anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Nor radioactiv deasupra României? Ce anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență