Minodora, despre scandalul de la Eurovision: „Se face discriminare. La noi e blamată culoarea pielii!”

Ultimul update Vineri, 18 februarie 2022, 10:53

Scandalul de la Eurovision legat de pisea lui Costi Ioniță este departe de a fi încetat. Amintim că piesa lui Costi, “România mea”, cântată de Cream, Minodora și Diana Bucșa la selecția națională Eurovision 2022, a fost lansată, de fapt, acum 18 ani, având o orchestrație diferită. Așadar, aceasta este o încălcare a regulamentului concursului. „România mea” a fost initial lansată în 2004, sub formă de manea și se regăsește pe albumul „Ziua mea”.

Organizatorii selecției Eurovision România menționează că „adaptarea unei opere muzicale se consideră o nouă operă muzicală, cu o altă linie melodică și cu alt aranjament orchestral, adică o operă muzicală generatoare de noi drepturi patrimoniale de autor”, drept pentru care piesa poate rămâne în concurs.

Minodora a avut recent o primă reacție legată de scandalul iscat de piesa pe care ea și colegele ei de breaslă au interpretat-o la Eurovision. Artista spune că TVR a știu situația piesei și susține cu tărie că piesa transmie un mesaj optim și că trebuie ascultată de români.

Minodora, despre scandalul de la Eurovision: „Se face discriminare. La noi e blamată culoarea pielii!”

S-a știut din momentul în care a fost acceptată piesa. Nu e plagiat, dar e diferența asta de acum 18 ani! Asta e, dacă vom merge mai departe, mergem, dacă nu, mergem mai departe și eu, și Costi cu cariera! Nu suferim noi de Eurovision, nu leșinăm dacă nu ajungem acolo.

Piesa este bună, are un vibe pozitiv, tineretul poate să învețe să fie mai patriot. Să-mi arătați mie un compozitor de-al nostru în afară de Costi Ioniță care mai face așa piesă? El a făcut o piesă despre România noastră și un text de nu se poate! – a spus Minodora, potrivit click.ro.

Citeşte şi: Cum arată Laura Andreșan acum, la 40 de ani

Citeşte şi: Rikito Watanabe de la „Chefi la cuțite” are o iubită. Cine i-a pus inima pe jar

Citeşte şi: Speak și Ștefania, despre hotelul în care au fost izolați în Jakarta: „Rău, ceva îngrozitor”

Citeşte şi: Antonia: „Mi-e rușine să vorbesc în română. N-o să mai vorbesc la televizor!”

Minodora s-a declarat deranjată de prejudecățile oamenilor legate de manele, spunând că piesa prezentată la Eurovizion nu este nicidecum „de buriceală”.

Nu mai e nimeni patriot în România! Este deranjant că România e în doliu după maneaua-rock și tot România blamează maneaua lui Costi și Minodora! Piesa noastră nu e manea. Are un ritm, nu e de buriceală! Cum a fost cu ‘E an na’, mai puțin dinozaurul adus pe scenă care a fost un kitsch după părerea mea!

Se face discriminare, incultură a existat în orice gen muzical! Hip-hop-ul nu a fost blamat pentru înjurături, că-și scoate și își bagă! E blamată, în schimb, la noi culoarea pielii și mă deranjează că și tata e brunet!

Nu au mers mai departe pentru că așa a considerat juriul și a considerat foarte bine! Le-a plăcut mai mult mesajul nostru cu România! Au spus oamenii ce nu le-a convenit! Păi Ozana e un nume, Romcescu la fel! – a completat arista.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!