Madonna, amendată de ruși cu 1 milion de dolari. Ce a făcut artista

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 21 iulie 2020, 16:55
Madonna a dezvăluit că a fost amendată de Guvernul rus cu 1 milion de dolari după un concert pe care superstarul american l-a susținut în orașul Sankt Petersburg.

Madonna a publicat pe contul său de Instagram o amintire din timpul concertului pe care l-a susținut în 2012 la Sankt Petersburg, Rusia. Este vorba despre un fragment din discursul său pentru susţinerea drepturilor comunităţii LGBTQ+. Cântăreața a comparat atunci lupta comunităţii LGBTQ+ pentru drepturi cu mişcarea pentru drepturile civile din anii 1960 și a îndemnat publicul să-şi arate „dragostea şi stima” pentru această comunitate.

Citește și: Madonna a pozat în cârje, dar topless, la 62 de ani

„Comunitatea gay, homosexualii, au aceleaşi drepturi… de a trăi în demnitate, respect şi cu iubire”, a transmis Madonna atunci.

Madonna, amendată de ruși cu 1 milion de dolari. Ce a făcut artista

Spre deosebirii de fanii prezenți la concert, care au aplaudat inițiativa artistei, Guvernul rus i-a amendat îndrăzneala cu 1 milion de dolari, bani pe care aceasta nu i-a plătit, potrivit adevărul.ro.

„Am ţinut acest discurs la un concert din Sankt Petersburg în urmă cu opt ani. Am fost amendată cu 1 milion de dolari de Guvern pentru că am susţinut comunitatea gay. Nu am plătit niciodată”, le-a dezvăluit Madonna admiratorilor săi.

Citește și: Madonna, testată pozitiv pentru anticorpii specifici coronavirusului: Vreau să ies să iau o gură de aer cu Covid-19

Cu discursul său, artista a încălcat o lege adoptată în Sankt Petersburg, ce îi pedepseşte pe autorii oricărui „act public” ce promovează homosexualitatea şi pedofilia. În Rusia, până 1993 homosexualitatea era considerată o infracțiune. Până în 1999, dar chiar și în anii de după căderea regimului sovietic, era privită ca o boală mintală. Nici în ziua de azi cei care apără drepturile comunității LGBTQ+ nu sunt prea bine văzuți, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!