La 10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu, Magda Catone face dezvăluiri neașteptate despre fiul lor: „Nu vrea să fie considerat copilul nostru!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 noiembrie 2022, 12:44

În urmă cu 10 ani, pe 21 noiembrie 2012, s-a stins din viață Șerban Ionescu, unul dintre marii actori ai teatrului și filmului românesc. Actorul a murit la vârsta de 62 de ani, după o suferință îndelungată, fiind diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică.

Magda Catone, soția regretatului actor, a declarat recent că a avut loc o slujbă de pomenire pentru Șerban Ionescu și încearcă să-i ducă numele mai departe și să-i țină memoria vie.

Parcă nu îmi vine să cred că au trecut 10 ani. (…) Până la urmă suntem cu toții o apă și-un pământ. Deși el nu mai este printre noi, am încercat să îi ducem numele mai departe. Au rămas filme lui, iar noi, familia, le ținem memoria vie prin munca lor, care bucură.

Filmele și spectacolele lui filmate, ca să poată crește și cei care vin din urmă sub umbra oblăduitoare a celor care nu mai sunt, dar care au fost deschizători de drumuri – a explicat văduva lui Șerban Ionescu, pentru Fanatik.

Citeşte şi: Şocant!!! Cum și-a făcut apariția fiul lui Şerban Ionescu

Citeşte şi: Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Citeşte şi: Şerban Ionescu a fost conştient în ziua în care a murit

Citeşte şi: Magda Catone a stat lângă Şerban Ionescu, la spital, până în ultima clipă

Magda și Serban au un fiu, Carol (25 de ani) care le-a călcat pe urmele părinților din punct de vedere profesional. De-a lungul anilor, Carol Ionescu a încercat să evolueze în actorie fără să se folosească de numele părinților săi faimoși. Mai mult, Magda Catone spune că băiatul este destul de distant față de ea și se străduiește să fie independent fără ca numele lui să fie asociat cu al ei sau cu al regretatului Șerban Ionescu.

Nu știu dacă mai sunt și alții ca și al meu, dar în generația asta foarte mult nu prea așteaptă sfaturi de la noi. Își văd de treabă, ba chiar ne rejectează așa, ne țin la distanță. Din dorința de a fi independent și de a nu fi cumva considerat copilul mamei sau al tatălui.

De multe ori notorietatea este văzută în sensul ăsta, al unei zestre care te obligă și te pune într-o situație sub presiune. Și așa mai bine evită, să nu se știe că are și numele Ionescu pe acolo. Vrea să fie văzut ca și copilul oricui în fața altor actori cunoscuți – a mărturisit Magda.

Ce i-a mărturisit Șerban Ionescu Magdei Catone înainte să moară

Actrița povestea în urmă cu câțiva ani cum a reușit să-l ducă pe Șerban la o mănăstire pentru a se spovedi și a fi împărtășit. Magda Catone a spus că regretatul actor i-a făcut atunci o mărturisire impresionantă.

Am fost cu Șerban și la mormântul Părintelui Arsenie Papacioc la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, în perioada când era bolnav. A fost un moment tare deosebit atunci când o măicuța i-a dat o catuie că să tămâieze acolo, la mormânt.

Șerban s-a spovedit la Mănăstirea Stavropoleos, la Mănăstirea Frasinei și ultima dată la Mănăstirea din Techirghiol. Când a ieșit de la spovedit, mi-a spus: „Să știi că am primit un canon: să-mi iubesc nevasta”. Am o liniște sufletească că pe patul de moarte Șerban a fost spovedit și împărtășit – a declarat Magda Catone, acum câțiva ani, potrivit Libertatea.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!