10 ani de la moartea fiului lui Florin Călinescu. De ce a decis Luca să-și pună capăt zilelor

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 06 septembrie 2022, 14:09

În urmă cu 10 ani, cu doar șase zile înainte de ziua sa de naștere, Florin Călinescu a trecut prin unul dintre cele mai cumplite momente din viața sa. Îndrăgitul actor și om de televiziune și-a pierdut fiul cel mic.

Luca, băiatul cel mic al lui Florin Călinescu, și-a pus capăt zilelor la vârsta de 24 de ani, după o luptă lungă cu depresia. Tânărul studiase cinematografia la Universitatea “John Moores”, din Liverpool și avea un viitor promițător, după ce regizase mai multe scurt metraje. El suferea de o depresie severă pe care o ținea ascunsă și care l-a împins, în cele din urmă, să-și încheie socotelile cu viața.

În 2012, Luca se afla în Praga pentru cel mai important proiect al său cinematografic când a hotărât să-și ia viața. Tânărul s-a spânzurat în camera de hotel unde era cazat.

10 ani de la moartea fiului lui Florin Călinescu. De ce a decis Luca să-și pună capăt zilelorIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)
10 ani de la moartea fiului lui Florin Călinescu. De ce a decis Luca să-și pună capăt zilelor

Moartea lui Luca a fost un șoc imens pentru familie.

“Apreciez faptul că sunteți alături de mine. În timp ce eu sunt incapabil să vorbesc, încă, despre ceea ce s-a întâmplat, sper să vă rugați alături de mine și să sperați la o lume mai bună.

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc înmormântarea, la București, și sper să ne vedem acolo. O să va ofer mai multe detalii când acestea vor apărea. Pace și dragoste”, a transmis Petru Călinescu, fiul cel mare la lui Florin Călinescu, pe Facebook, după tragedie.

10 ani de la moartea fiului lui Florin Călinescu. De ce a decis Luca să-și pună capăt zilelor

Deși s-a presupus inițial că moartea lui Luca ar fi avut legătură și cu consumul de droguri sau alcool, medicii legiști au stabilit că tânărul nu consumase nimic înainte de a se sinucide. Apropiații au spus că Luca făcea tratamente cu antidepresive de la vârsta de 17 ani. Luca a căzut în depresie după moartea mamei sale, Anmary.

Anmary Călinescu era actriță și a murit în 2005, chiar în ziua în care trebuia să împlinească 47 de ani, din cauza cancerului esofagian. Florin și Anmary au fost căsătoriți timp de 27 de ani.

Petru Călinescu, al doilea băiat al actorului, are o carieră muzicală de succes în Londra, el absolvind acolo școala de muzică înființată Paul McCarntney, fostul component al legendarei trupe “The Beatles”.

10 ani de la moartea fiului lui Florin Călinescu. De ce a decis Luca să-și pună capăt zilelor

Florin Călinescu și lupta lui cu cancerul

În urmă cu câțiva ani, actorul a descoperit că are cancer de piele. Lui Florin Călinescu i-a apărut o bubă în zona nasului, care s-a dovedit a fi o tumoră.

Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii când auzi de cancer. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania! – povestea vedeta, acum ceva ani.

Citeşte şi: Betty Vișănescu, declarații neașteptate: „Da, îmi plac și femeile. N-a fost una singură!”

Citeşte şi: Schimbare de regulament în noul sezon „Te cunosc de undeva!”. Ce li se pregătește concurenților

Citeşte și: Paul Diaconescu, operație dificilă. I-a fost extirpată o tumoră de cinci centimetri

Citeşte şi: Maria Dragomiroiu, despre conflictul cu Elena Merișoreanu: „Sunt oameni care mint și în jurul unei minciuni fac o poveste”

Pentru a se vindeca, îndrăgitul om de televiziune a apelat la microchirurgia Mohs.

Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul. N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui – a mai spus actorul.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!