Elena Ceaușescu și viața amoroasă. Secretele bine ascunse ale soției dictatorului Nicolae Ceaușescu

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 05 decembrie 2022, 17:44

Numele Elena Ceaușescu a stat mult timp pe buzele românilor. Aceasta nu era doar soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, ci și cea care ar fi deținut, de fapt, puterea pe perioada regimului comunist.

Cum în acea perioadă cenzura și blocajul informatic erau la ordinea zilei, nu se știu multe lucruri despre familia care se afla la putere. Însă, încetul cu încetul, oamenii au început să facă dezvăluiri despre Nicolae și Elena Ceaușescu.

Elena Ceaușescu și viața amoroasă. Cum l-a convins pe Nicolae Ceaușescu să o ia de soție

Elena Petrescu s-a născut în data de 6 ianuarie 1919, în comuna Petrești, județul Dâmbovița, într-o familie de agricultori. A urmat trei clase la școala din localitate, după care, la vârsta de 17 ani, s-a mutat în București, unde a lucrat ca ucenică, într-o fabrică de textile din Dealul Spirii.

Elena Ceaușescu și viața amoroasă. Secretele bine ascunse ale soției dictatorului Nicolae CeaușescuIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 9)

În 1939 s-a alăturat mișcării comuniste în plină ilegalitate, aici cunoscându-l și pe Nicolae Ceaușescu. În anul 1947 cei doi s-au căsătorit, ea luând numele de familie al acestuia. Aceștia au avut trei copii: Valentin, Zoia și Nicușor.

Însă, potrivit fostului Ministru de Externe și președinte al Consiliului de Miniștri, Ion Gheorghe Maurer, doi dintre copiii cuplului nu erau, de fapt, ai lui Nicolae Ceaușescu.

„Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă”, a afirmat Ion Gheorghe Maurer în cartea „Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României” scrisă de Lavinia Betea, potrivit Newsweek.

Soția lui Ceușescu a avut doi copii din flori. Nicolae Ceaușescu i-a adoptat

Acesta spune că Elena Ceușescu era o fire libertină, care a avut mai mulți iubiți și a avut doi copii înainte de a se căsători cu Ceaușescu.

„Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care i-a facut cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor. Mai târziu, mi-am dat seama că acestă femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea”, a subliniat el.

Astfel, potrivit lui Maurer, Zoia și Valentin nu sunt copiii biologici ai lui Nicolae Ceaușescu. Acesta i-ar fi adoptat, de fapt, după ce s-a însurat cu Elena.

„I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea, că n-a luat-o Ceaușescu fecioară”, a explicat fostul ministru.

Elena Ceaușescu ar fi avut mai mulți amanți

Pe lângă faptul că doi dintre copiii ei au fost făcuți înainte de a se căsători cu Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu ar fi continuat să aibă o viață sexuală bogată și după ce s-a măritat. Ea l-ar fi înșelat pe dictatorul Nicolae Ceaușescu cu mai mulți bărbați.

O legătură de lungă durată ar fi avut-o chiar cu medicul familiei, Abraham Schechter, notează EVZ.ro.

Pe lângă acesta, Elena ar fi avut relații și cu tatăl naistului Gheorghe Zamfir, precum și cu fratele lui Nicolae Ceaușescu, Marin.

Fiica lui Marin, Mihaela Ceaușescu, a povestit în cartea sa, „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, despre relația Elenei Ceaușescu cu tatăl ei, care s-a sinucis la Viena, în timpul Revoluției din 1989.

„Tanti Lenuța avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care îl cunoscuse înaintea lui Nicolae și cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Așa ziceau gurile rele din familie și îi mai reproșa și mama la necaz lui tata, dar așa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’, țara de la urgie?!»”, spunea Mihaela Ceaușescu în cartea sa.

Elena Ceaușescu ar mai fi avut câțiva amanți, printre care Eftimie Iliescu, unchiul lui Ion Iliescu, Ioan Ursu, coordonator al programului nuclear al României și generalul Victor Atanasie Stănculescu.

Elena Ceaușescu și obiceiurile regale

Elena Ceușescu s-a inspirat din protocolul regal al reginei Elisabeta a II-a. Mai exact, aceasta nu își poftea niciodată invitații să ia loc pe scaun și nu permitea nimănui să o atingă.

„Ea nu-i poftea pe cei pe care îi invita să stea pe scaun. Nici arhitecții. Eu cred, nu ai pe cine să întrebi astfel de lucruri, eu cred că ea s-a inspirat mult din ceea ce văzuse în vizitele din străinătate.  Și așa cum spunea Ștefan Andrei, ea luase aminte, se uita în principal la capetele încoronate. Altă practică a ei era, ca și în cazul Reginei Elisabeta a II-a, nimeni nu putea să o atingă. Nici când venea dimineața la sediu nu accepta să i se întindă mâna de către ofițerul aghiotant sau de către funcționarul de la cabinetul ei care o aștepta în capul scărilor în fiecare dimineață. I se deschidea ușa, ea pornea înainte pe scări, ăla în spatele ei”, a povestit Lavinia Betea în cartea sa.

Soția lui Ceaușescu, pasionată de hainele de firmă. A fost arestată într-un palton Yves Saint Laurent

De asemenea, soția lui Nicolae Ceaușescu avea o pasiune pentru hainele create de marii designeri ai lumii. Deși știa că nu este o femeie frumoasă, ea voia să arate impecabil de fiecare dată.

Potrivit Historia, în dulapul ei se regăseau ținute semnate Dior, Chanel sau Hermes. De asemenea, în ziua în care a fost arestată, în 1989, Elena Ceaușescu purta un palton marca Yves Saint Laurent.

„De look-ul Elenei Ceaușescu se ocupa Piți Vasiliu, care pe timpuri a avut una dintre cele mai faimoase case de modă din București, în perioada în care Bucureștiul era comparat cu Micul Paris. Ea nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte, le purta îngrozitor, stătea îngrozitor și nu știa să mergă, dar hainele erau de foarte bună calitate și bine făcute”, a afirmat în urmă cu mai mult timp Zina Dumitrescu conform Historia.

Cât despre coafură, Elena Ceaușescu se coafa, de cele mai multe ori, la un salon din Paris.

Porecla mai puțin plăcută a Elenei Ceaușescu

Elena Ceaușescu nu a fost o femeie plăcută de popor. Deși își dorea să pară o mare doamnă, aceasta nu a reușit mereu să păstreze aparențele. În momentul în care lucrurile din intimitatea ei au ieșit la iveală și poreclele au început să apară.

Potrivit Click.ro, fosta primă doamnă a României nu purta lenjerie intimă pe sub rochii și fuste. Astfel, ea a primit porecla „Păsărica”.

De asemenea, se pare că soția fostului dictator iubea filmele pentru adulți. Și, în același timp, ea voia să știe totul despre viața intimă a copiilor ei.

Vezi în Galeria FOTO imagini de colecție cu Nicolae și Elena Ceaușescu.

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!