Drama din copilăria lui Florin Piersic care i-a marcat viața. „E prima amintire, înmormântarea…”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 13 decembrie 2022, 17:49

Florin Piersic (86 de ani) este, fără doar și poate, un titan al filmului și teatrului românesc. Cu o carieră de actor impresionantă, de peste 60 de ani, cu zeci de roluri memorabile în producții ce au rămas în istoria teatrului și filmului românesc, Florin Piersic cucerește publicul cu fiecare apariție.

Îl știm cu toții pe Florin Piersic actorul, i-am văzut filmele emblematice și aparițiile de neuitat pe micile ecrane și când apare în fața oamenilor, este mereu cu zâmbetul pe buze și pus pe glume. Dar în spatele acestui mare om care și-a dedicat întreaga viață scenei și publicului, se află o poveste de viață emoționantă. Mai exact, o copilărie marcată de o tragedie inimaginabilă.

Florin Piersic și tragedia care i-a marcat întreaga viață

Florin Piersic nu a fost singur la părinți. El a avut o soră mai mare ca el, care, din păcate, și-a pierdut viața într-un mod cumplit. Într-un interviu acordat lui Dan Negru, la Antena 1, actorul a vorbit deschis despre drama care i-a lăsat un gol imens în suflet. Sora lui, Lucica, a murit înecată în râul Prut, în timp ce încerca să salveze o prietenă. Fata a fost luată de curenții apei și nu a mai putut fi salvată. Lucia avea în jur de 10 -11 ani când și-a pierdut viața.

Drama din copilărie care i-a marcat viața lui Florin Piersic. "E prima amintire, înmormântarea..."Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat la lansarea cărții lui Florin Piersic. „Viața este o poveste…” a înregistrat vânzări record. Imagini rare cu actorul și soția sa

„Am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre!”

Florin Piersic a dezvăluit că moartea surorii este “prima lui amintire” din copilărie. Marele actor își aduce aminte și acum, după zeci de ani, de cum a fost sora lui înmormântată. La momentul respectiv, Piersic avea șase ani și jumătate.

Cred că avea 10-11 ani, pentru că noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

Citeşte şi: Florin Piersic Jr. vrea să fie tatăl pe care nu l-a avut niciodată: „Un copil schimbă tot! Acum îmi umplu niște goluri”

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic – i-a povestit actorul lui Dan Negru.

Florin Piersic și-a lansat o carte autobiografică

Marele actor și-a lansat cartea “Viața este o poveste…”, în urmă cu câteva zile, chiar de ziua de naștere a soției Anna Torok. Piersic va împlini la sfârșitul lunii ianuarie 87 de ani, iar această carte a venit ca un dar pentru public, dar și pentru soția sa.

Citeşte şi: Ce a apărut la mormântul primei soții a lui Florin Piersic. Tatiana Iekel s-a stins din viață în 2017

Prima și ultima carte. Le-am strâns toate, în bucățele mici. Am fost într-un loc, am scris o întâmplare, ca să nu o uit, dar de fapt, nu uit nimic, dar le-am scris. Într-o bună zi, primind atâtea cărți cadou, la îndemnul unei foarte bune cunoștințe ale mele, am zis ce ar fi să scriu și eu, să pun în hârtie ceea ce am scris eu.

Eu nu scriu și mă gândesc ce sa scriu, ce îmi vine. Astăzi, culmea, este ziua soției mele. Abia a primit-o astăzi, dar ea știe din poveștile mele – a declarat Florin Piersic, la lansarea cărții sale.

Foto – Facebook / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter