Delia, amintiri neplăcute din liceu: „Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna”

De Unica.ro, pe

Recent, în mediul online, Delia (40 de ani) a vorbit despre abuzurile la care a fost martoră în timpul liceului. Solista a urmat Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București.

Mesajul artistei pare să vină în susținerea actriței Viorica Vodă, care, în cadrul galei premiilor Gopo 2022, a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din filmul „Filantropica”, care a aniversat 20 de ani de la lansare.

Delia, amintiri neplăcute din liceu: „Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna”

„Storytime. Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor: «Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută» și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la «Lipatti»”, a început Delia.

Delia, amintiri neplăcute din liceu: „Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna”

„Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna efectiv că alegi să crezi, să înțelegi sau că te gândești că vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească. Atâta i-a luat, atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci, ai drept și judeci agresorul, nu victima”, a completat.

„Deci repet, fără niciun fel de exagerare, discuțiile erau auzite de mine în clasă fiind de față când se discuta cu o colegă: «Și ești la menstruație? Ți-a venit? Când ți-a venit, de cât timp? Ia uite, ți s-au umflat sânii, mamă, fato». Apoi se mergea mai departe la a palpa efectiv sânii, a se analiza situația. Deci nu bat câmpii o secundă. Efectiv e trist și este extrem de adevărat. Mă bucur că ăștia crapă, generațiile astea urmează să dispară de pe fața pământului că așa e natura. În generația următoare… văd că tendința e spre empatie, sper să fie mult mai educați în sensul ăsta și mult mai umani și nu atât de primitivi. Asta sper că e salvarea”, a mai povestit solista.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Tudor Chirilă, după discursul actriței Viorica Vodă la Premiile Gopo: „Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor”

Dana Rogoz, după dezvăluirile actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo: „A vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”

Viorica Vodă, detalii cutremurătoare despre abuzurile îndurate: „Mi-a smuls sutienul”

„Și faptul că pare că minimizez un pic și nu dezvolt foarte mult și nu povestesc, că nu vreau să insist pe chestia asta, nu înseamnă că nu au avut un impact. Înseamnă doar că nu am starea de a intra în miezul subiectului prea tare și vreau să înțelegeți de unde se trage treaba asta cu nu-mi plac glumele despre asta”, a mai spus.

„Nu mai pot tolera glumele sexuale, o să vă dau exemplu ce fel de glume. Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie și, când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, mai puțin prin curtea școlii, pentru că erau oameni care aveau cât de cât o cultură, auzeai din astea: «Hei, fata cântă la ce atârnă». De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce? (…) Efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman. N-ai trăit tu copilăria mea. Nu știi cum m-au afectat lucrurile astea. Nu știi. Pare că faci o glumă inocentă care pentru mine nu e o glumă inocentă. Mie îmi trezește niște lucruri, îmi faci rău. Nu vreau să-mi faci rău, e atât de simplu, atât de simplu. Mulțumesc!”, a încheiat.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!