Cupa Mondială 2018. Emoționanta poveste de viață a lui Romelu Lukaku, atacantul naționalei belgiene

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 iunie 2018, 14:44
Romelu Menama Lukaku (25 ani) este unul dintre cei mai cunoscuți atacanți din Europa. Lukaku, care are origine congoleză, evoluează la Manchester United și joacă pentru echipa națională de fotbal a Belgiei. Cu toate că în prezent averea lui este estimată la peste 4,5 milioane de lire, copilăria sa a fost marcată de sărăcie.

Emoționanta poveste de viață a lui Romelu Lukaku

Într-un articol recent, pentru theplayerstribune.com, Romelu Lukaku și-a deschis sufletul în fața fanilor săi și a povestit detalii emoționante din copilăria sa, marcată de sărăcie. Iată mărturisirea sa: „Îmi amintesc perfect momentul în care mi-am dat seama că suntem săraci. Încă o pot vedea parcă pe mama mea cum deschide frigiderul… încă îi pot vedea privirea. Aveam șase ani și venisem în pauza de la școală să iau masa de prânz acasă. În fiecare zi, mama mea ne punea pe masă aceleași lucruri la prânz: lapte și pâine. Când ești copil, nu te gândești la lucrurile acestea, dacă asta ne permiteam, asta mâncam…

Într-una din zile am ajuns acasă, am intrat în bucătărie și am văzut-o pe mama mea cu o cutie de lapte în mână, ca de obicei. Numai că de data asta părea că pune ceva în cutie, pentru că am văzut cum amesteca apoi… Nu am înțeles prea bine ce făcea. Apoi a venit la mine, zâmbea, totul părea normal. Asta până când mi-am dat seama. Mama mea amesteca laptele cu apă. Pentru că nu aveam bani să cumpărăm lapte pentru toată săptămâna. Nu eram săraci, eram săraci-lipiți.

Tatăl meu a fost jucător profesionist de fotbal, dar pe la sfârșitul carierei lui, deja nu mai aveam bani. Primul lucru la care am renunțat a fost cablul TV… nici să ne uităm la fotbal nu mai puteam. Apoi, veneam seara acasă și casa era în beznă. Rămâneam fără electricitate câte două, trei săptămâni la rând, din lipsa banilor. N-aveam nici apă caldă și făceam baie cu un ibric, mama îmi încălzea apă și îmi turna în cap să mă spăl.

Au fost momente în care mama împrumuta pâine de la brutăria de pe strada noastră. Mă știau angajații de acolo și îl știau și pe fratele meu mai mic, așa că ne mai dădeau câte o pâine pe care o puteam plăti la sfârșitul săptămânii.

Știam că nu aveam o situație materială grozavă, dar când am văzut-o pe mama cum amestecă laptele cu apă, mi-am dat seama că mai săraci de-atât nu puteam fi… Asta era viața noastră„.

În ziua aceea, Romelu Lukaku și-a făcut o promisiune lui însuși. Nu voia să o mai vadă așa pe mama lui niciodată. Chiar dacă avea doar șase ani, el i-a spui mamei că într-o zi o să fie un fotbalist cunoscut și i-a promis că nu vor mai avea probleme cu banii. Ea nu trebuia să-și mai facă griji. Fiul cel mare urma să se ocupe de tot.

Romelu Lukaku

„Fiecare partidă pe care am jucat-o a fost pentru mine ca o finală”

Asta a declarat Lukaku, la finalul editorialului său emoționant. El nu s-a oprit nici măcar o secundă din drumul său, iar drumul său a fost unul clar de la șase ani, în ciuda tuturor greutăților. „Aveam o misiune (…) Îi spusesem mamei că din momentul în care voi împlini 16 ani, ea nu va mai avea nicio grijă. M-am înșelat cu 11 zile. Și antrenorului de la acea vreme îi spusesem să mă lase să joc, dacă o să mă lase, o să înscriu 25 de goluri până în decembrie (…) Am reușit din noiembrie. De Crăciun mâncam clătite! Treaba asta ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea – nu te pui cu un băiat căruia îi e foame!„.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!