Motivul pentru care Cristina Bălan și-a retras copiii cu sindrom Down de la școală

De Unica.ro, pe

Artista Cristina Bălan și-a retras copiii de la școală. Gemenii, Matei și Luca, care au aproape 9 ani, au venit pe lume cu sindromul Down.

Cristina Bălan și soțul ei, Gabriel, susțin că au decis să-și retragă copiii de la școală din cauza marginalizării. Într-un interviu pentru Fanatik, cântăreața a explicat cu ce problemele s-au confruntat gemenii ei la o școală normală.

Motivul pentru care Cristina Bălan și-a retras copiii cu sindrom Down de la școală

I-am retras de la școală pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați. Încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat, dar există.

Ei nu sunt violenți, dar dacă văd violență, pot să o preia. Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei. Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament, a explicat artista.

Citește și: Shakira și Gerard Pique, despărțire cu scântei. Ce nemulțumiri are fotbalistul

Ce spune Radu Vâlcan despre relația dintre Teodora și Alex de la „Insula Iubirii”. Actorul a văzut cu ochii lui ce se petrece între cei doi

Lili Sandu, despre dieta care o ajută să se mențină în formă: „Nu mai sunt vegană!” Ce mănâncă artista acum

Angelina Jolie, trei căsătorii, trei „rochii” ieșite din comun. Ce a purtat actrița la cele trei cununii

„Facem noi lecții, am luat manualele, reînvățăm și noi”

Cristina Bălan și soțul ei au devenit profesorii micuților Matei și Luca.

Nu vrem să îi ducem într-un mediu care nu îi integrează și care a devenit toxic pentru ei. Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă. Și într-adevăr, se vede diferența.

E adevărat, facem noi lecții, am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală, a mai spus cântăreața.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!