Codin Maticiuc și-a botezat fetița cea mică. Ce îl leagă pe omul de afaceri de biserica unde a avut loc evenimentul

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Vineri, 10 februarie 2023, 10:46

Codin Maticiuc și partenera sa, Ana Pandeli, și-au botezat cea de-a doua fetiță, în secret, în urmă cu câteva săptămâni. Evenimentul a avut loc la biserica Sfântul Ilie din Titan, asta pentru că familia omului de afaceri este legată de acest loc, iar povestea te lasă fără cuvinte.

Tatăl lui Codin a contribuit la ridicarea acestui loc de rugăciune, dar surprizele nu se opresc aici.

Codin Maticiuc și Ana Pandeli și-au botezat fetița

„Aș vrea să vă spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Codin cu logodnica și fiul eiIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 9)

Tatăl meu i-a îndeplinit aceasta dorință și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces.

Preotul a refuzat, i s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit.

A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuia singur să ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție , unde la „termen de finalizare” era trecut „când o vrea Dumnezeu”.

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna „părintele Costescu”, povestește Codin Maticiuc pe o rețea de socializare.

Cei doi au construit împreună biserica Sfântul Ilie

Așa a început o poveste, povestea unei biserici, pentru că cei doi au fost de neoprit și au reușit să obțină ce și-au propus.

“A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca sa aleagă pictori pentru pereți. Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii, în scop strict social. Cantină pentru săraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic ”, mai spune Codin.

La cabinetul oftalmologic se fac multe consultații gratuite și se prescriu ochelari pensionarilor cu venit minim. “La fel si la cabinetul stomatologic făcut cadou de mama unei doctorițe omorâte în drum spre biserică, într-o duminică, pe trecerea de pietoni”, completează Codin Maticiuc.

Cei doi au dotat bucătaria cantinei si încă lucrează la un centru de zi , unde copiii vor putea lua meditații la mai multe materii, asta în funcție de profesorii găsiți.

Codin Maticiuc: „Tatăl meu a amuțit. Minunile există”

Mulțumit de ajutorul primit, și preotul i-a întins, la un moment dat, o mână.

„Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de-a noastră a fost oprită în urma unui proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană. Când preotul a aflat numele acesteia, a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică, era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, adaugă Codin.

Foto: Facebook, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!