Anda Călin, reacție dură la declarațiile Oliviei Steer din mediul online

De Unica.ro, pe

Olivia Steer (45 de ani) a declarat în mediul online că „vine din nou acea perioadă specială a anului” când nu își face „mamografie, nici test Papanicolau, nici nu poartă fundițe roz”.

Anda Călin, reacție dură la declarațiile Oliviei Steer din mediul online

„Am găsit și motivul pentru care România este pe primul loc în Europa la numărul de decese provocate de cancerul ovarian, de col și de sân. Avem astfel de „doamne” care instigă la nerespectarea recomandărilor medicale”, a scris Anda Călin pe Instagram.

Anda Călin, reacție dură la declarațiile Oliviei Steer din mediul online

„Mai rău este faptul că 1500 de persoane îi apreciază postarea. Sper doar să o fi făcut pentru poză și nu pentru descriere! Dragă doamnă Steer, dumneavoastră cu ce vă tratați în caz de vreo boală? Cu lămâiță și levănțică? Și ce recomandați femeilor bolnave de cancer? Uleiuri?”, a încheiat.

Postarea Oliviei a fost comentată în mediul online inclusiv de Ramona Strugariu, europarlamentar din partea USR-PLUS. „În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supraviețuirii”, a început europarlamentarul.

„Asta se întâmplă tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenție, pentru că nu avem suficientă educație pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potențial multiplicator de mesaj din spațiul public ar trebui să ajute acest demers. Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin”, a mai scris.

„A venit acea vreme specială a anului în care aș vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o amenințare pentru sănătatea publică și că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Și că ce face ea este o ofensă, pur și simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluții”, a încheiat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Dana Rogoz, replică pentru Olivia Steer în mediul online? „Aveți grijă de voi și de femeile din viața voastră”

Mircea Cărtărescu și Olivia Steer, conflict pe rețelele sociale

Olivia Steer, acuzată de antisemitism. Ce mesaj a publicat în mediul online

În urma reacțiilor din spațiu online, Olivia a răspuns: „Se rostogolește iar, în spațiul public, o nouă minciună, cum că aș îndemna femeile să nu își facă analize și controale anuale, bazând-se pe un text postat de mine, zilele trecute. Orice om cu mintea întreagă și o dâră de logică poate constata citindu-l că n-am afirmat nicio secundă așa ceva, nici n-am sugerat în vreun fel nimănui să facă sau să nu facă un test sau o radiografie”.

„Postarea spune negru pe alb despre alegerile mele personale, când vine vorba despre niște analize medicale, asupra cărora m-am documentat mult și bine, până să zic „pas!”. Ce fac eu se numește refuz informat, aflat în aceeași barcă a eticii medicale cu acordul informat, conform Legii 95/2006”, a mai scris.

„Ce decid alte doamne și domnișoare e departe de a se afla în sfera mea de influență, câtă vreme – am spus-o de atâtea ori, că mă doare imaginația! – nu sunt doctor, nu dau sfaturi medicale. Rog frumos toate persoanele care au înțeles pe dos, m-au răstălmăcit, au scris ultragiate pe conturile proprii că eu fac ce n-am făcut, că am zis, ce n-am zis, că sus e jos și jos e sus, că alb e negru și negrul alb, să îmi dea block”, a încheiat.

Foto: Facebook; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!