Mircea Cărtărescu și Olivia Steer, conflict pe rețelele sociale

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 ianuarie 2021, 15:53

De curând, în mediul online, Olivia Steer a publicat un mesaj în care îl acuza pe Mircea Cărtărescu că nu știe regulile de scriere în limba română. L-a criticat pe scriitor și pentru că și-a sfătuit cititorii să se vaccineze.

Mircea Cărtărescu și Olivia Steer, conflict pe rețelele sociale

„Marele profesor, filolog și scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin – singular pentru „dragă” este „dragei” și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat „dragii”, când se referă la Ioana Pîrvulescu.

Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile, și ne sfătuiește cu înțelepciune, cum să gafă … ăăă … facem ca el!”, a scris Olivia Steer.

Mircea Cărtărescu i-a răspuns de asemenea pe Facebook: „Doamna Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când.

Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la „draga” e „dragii” și nu „dragei”. Sigur că asta n-are nicio importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine.

Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate.

Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face”, a scris Mircea Cărtărescu.

În ultimii ani, Olivia a militat împotriva vaccinurilor, a mamografiilor și a chimioterapiei. A promovat acerb un stil de viață raw-vegan, pe care ea l-a adoptat alături de familia ei.

În anul 2010, după ce sora ei, Lavinia, s-a stins din viață, Olivia Steer a renunțat la televiziune. Fosta prezentatoare și-a schimbat atât stilul de viață, cât și prioritățile.

Olivia și prezentatorul de televiziune Andi Moisescu și-au oficializat relația în anul 2004 și au împreună doi copii, doi fii, David (13 ani) și Luca (11 ani).

Foto: Facebook

Citește și:

Paula Chirilă a spus ce diagnostic a primit după ce a fost preluată de ambulanță din platoul unei emisiuni TV

Simona Halep, despre copii: „Nu aș fi niciodată capabilă să-mi sacrific familia pentru tenis”

Alin Oprea, mesaj emoționant pentru aniversarea iubitei lui Medana

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!