EXCLUSIV. Adelina Pestrițu a dezvăluit totul! De ce merge vedeta la psiholog

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 25 august 2021, 09:59

Adelina Pestrițu este un adevărat simbol pentru social media din România, statutul ei de influencer fiind atestat inclusiv de premiul „Best Influencer 2019” de la E! People’s Choice Awards. Însă în spatele faimei se ascunde multă anxietate.

De-a lungul timpului, mai mulți influenceri au vorbit despre presiunea pe care social media ajunge să o pună pe umerii lor, dar și despre nevoia de a discuta despre acea presiune cu un specialist. Adelina Pestrițu ne-a vorbit într-un interviu exclusiv pentru revista Unica de septembrie, pe a cărei copertă și apare, despre dificultățile pe plan psihologic aduse de faima ei în online.

Când am întrebat-o pe Adelina Pestrițu despre anxietatea ei, ea ne-a spus: „Nici acum nu pot spune că mă simt complet vindecată. Și nu cred că sunt mulți care înțeleg cum e să ai tot ce ți-ai dorit vreodată, plus mult peste, și să fii anxios, să îți vină să te izolezi de oameni, să te simți blocat în propria capcană, dar să nu poți face ceva de frică să nu dezamăgești. Te simți responsabil de tot ce s-ar putea întâmpla”.

EXCLUSIV. Adelina Pestrițu a dezvăluit totul! De ce merge vedeta la psiholog

„Oricât de puternic ai fi, este practic imposibil să faci față presiunii când toți te vor perfect și știi că niciodată nu vei fi”, a povestit ea. „Intervine sentimentul real că nu ești suficient de bun, că oricât te-ai strădui nu este îndeajuns. Da, știu! Mulți le servesc persoanelor publice replica «ți-ai asumat». Însă nu despre asta este vorba, despre asumare, ci despre trăiri, sentimente, dorința de a fi mai bun, despre dorința de a mulțumi și de a-i face pe alții fericiți”.

Citește și: Kanye West și Irina Shayk s-au despărțit după două luni de relație

Citește și: Edward Sanda, răspuns acid după ce el și Cleopatra Stratan au fost criticați că nu au avut nași

Citește și: Cove, un tată strict sau permisiv? “Este foarte important să comunici cu copilul tău ori de câte ori se întâmplă ceva”

Citește și: Cum arată Thylane Blondeau, supranumită în copilărie “cea mai frumoasă fată din lume”, la 20 de ani

Pentru a face față anxietății cauzate de social media, Adelina a apelat inclusiv la terapie, după cum ne-a destăinuit: „Am trecut prin perioade triste în care nimic și nimeni nu mă mulțumea. Dar am apelat la psihologi, coach și cărți de dezvoltare personală și spirituală. Chiar și la Feng Shui. Cumva trebuie să avem fiecare dintre noi dreptul la liniște și armonie a sufletului și minții. Și nu trebuie să ne oprim din căutări. Primul pas este să vorbim despre asta, să cerem ajutorul și să nu rămânem noi cu gândurile noastre, pentru că nu este deloc corect față de tine. Un psiholog te poate ajuta să depășești impasul și să reînveți să-ți estimezi valorile, să te vezi cumva din exterior și să îți crești stima de sine”.

Cu această ocazie, ea ne-a spus și despre efortul nevăzut din spatele conturilor de social media pe care oamenii le urmăresc. „Creatorii de conținut muncesc mult pentru comunitățile lor mici sau mari”, a subliniat ea. „E ca și cum soția își așteaptă zilnic soțul cu mâncare caldă și casa curată, iar el îi aruncă cu farfuriile pe pereți, veșnic nemulțumit de rezultat. Dacă stăm să analizăm, și ea și-a asumat că va fi soție, dar nu și că orice va face pentru el o să fie un motiv de nemulțumire sau scandal. Cam așa se întâmplă și în online. Oamenii pun prea repede etichete fără să cunoască povestea din spate, fără să știe ce eforturi se fac pentru ceea ce li se oferă gratis”.

În prezent, Adelina încă apelează la ajutorul terapiei, spunând că este important să existe o continuitate a acestor ședințe: „Încă merg la terapie. Întotdeauna am avut pe cineva care să mă repună pe picioare și să mă învețe cum să depășesc momentele grele. La psiholog trebuie să mergi mereu, nu doar când simți că nu mai ai încotro. Așa cum mergem la controlul de rutină sau ne facem analizele anuale”.

Revista Unica de septembrie se găsește din 25 AUGUST la punctele stradale de difuzare a presei, în lanțurile Metro și în rețeaua Inmedio.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!