A murit Adrian Păunescu

De Diana Sorescu pe

Inima poetului Adrian Păunescu a încetat să mai bată. Suferind de insuficienţă cardiacă, renală şi hepatică, cauzate de diabet, poetul a murit la ora 07:15, în această dimineaţă.
Adrian Păunescu a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani, după o lungă suferinţă. În această dimineaţă, în ciuda eforturilor supraomeneşti ale medicilor, inima poetului s-a oprit pentru totdeauna.

Cunoscutul poet a fost internat pe 26 octombrie la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în stare deosebit de gravă.

Medicii i-au făcut diverse investigaţii şi i-au administrat tratamente adecvate, însă starea de sănătate a poetului s-a agravat. Pe 4 noiembrie, în jurul orei 3:00 dimineaţa, inima  lui Adrian Păunescu a încetat să mai bată pentru câteva secunde, iar personalul medical a început imediat manevrele de resuscitare.

Operaţiunea s-a efectuat cu dificultate, deoarece cordul maestrului era foarte slăbit. Cu toate acestea, medicii au reuşit să îl menţină în viaţă, luând decizia de a-l intuba.

Pe parcursul zilei de ieri, Adrian Păunescu a suferit mai multe atacuri de cord, iar cel din dimineaţa aceasta i-a fost fatal.

Adrian Păunescu, magician al cuvintelor

Născut la 20 iulie 1943, în localitatea Copăceni din Basarabia, Păunescu şi-a petrecut copilăria la Bârca, în judeţul Dolj. A urmat cursurile Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova, ca mai apoi să fie absolvent al Universităţii din Bucureşti, unde a studiat Filologia.

Pe 17 septembrie 1973, Adrian Păunescu a lansat Cenaclul „Flacăra”, un adevărat fenomen cultural, prin care a promovat şi a susţinut tinere talente din România. Manifestaţiile de muzică, poezie şi dialog au exercitat o atracţie insurmontabilă asupra maselor şi au declanşat polemici datorită melanjului de convingeri de stânga şi naţionaliste.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2