A murit Adrian Păunescu

De Diana Sorescu pe

Inima poetului Adrian Păunescu a încetat să mai bată. Suferind de insuficienţă cardiacă, renală şi hepatică, cauzate de diabet, poetul a murit la ora 07:15, în această dimineaţă.
Adrian Păunescu a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani, după o lungă suferinţă. În această dimineaţă, în ciuda eforturilor supraomeneşti ale medicilor, inima poetului s-a oprit pentru totdeauna.

Cunoscutul poet a fost internat pe 26 octombrie la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în stare deosebit de gravă.

Medicii i-au făcut diverse investigaţii şi i-au administrat tratamente adecvate, însă starea de sănătate a poetului s-a agravat. Pe 4 noiembrie, în jurul orei 3:00 dimineaţa, inima  lui Adrian Păunescu a încetat să mai bată pentru câteva secunde, iar personalul medical a început imediat manevrele de resuscitare.

Operaţiunea s-a efectuat cu dificultate, deoarece cordul maestrului era foarte slăbit. Cu toate acestea, medicii au reuşit să îl menţină în viaţă, luând decizia de a-l intuba.

Pe parcursul zilei de ieri, Adrian Păunescu a suferit mai multe atacuri de cord, iar cel din dimineaţa aceasta i-a fost fatal.

Adrian Păunescu, magician al cuvintelor

Născut la 20 iulie 1943, în localitatea Copăceni din Basarabia, Păunescu şi-a petrecut copilăria la Bârca, în judeţul Dolj. A urmat cursurile Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova, ca mai apoi să fie absolvent al Universităţii din Bucureşti, unde a studiat Filologia.

Pe 17 septembrie 1973, Adrian Păunescu a lansat Cenaclul „Flacăra”, un adevărat fenomen cultural, prin care a promovat şi a susţinut tinere talente din România. Manifestaţiile de muzică, poezie şi dialog au exercitat o atracţie insurmontabilă asupra maselor şi au declanşat polemici datorită melanjului de convingeri de stânga şi naţionaliste.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica