De ce nu trebuie să spălăm ouăle înainte de a le găti

De Unica.ro, pe

Ouăle se numără printre alimentele nelipsite din frigidere, iar consumul lor aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție și alimentație avertizează că nu este recomandat spălatul ouălor și că ele trebuie gătite în mod corespunzător înainte de a fi mâncate pentru că, altfel, pot provoca o serie de probleme de sănătate.

Profesorul dr. Tudor Rareș Olariu, șeful disciplinei Parazitologie din cadrul UMF „Victor Babeș” din Timișoara, a spus, la Digi24, că este bine să cumpărăm oup din surse autorizate și trebuie să fim atenți la aspectul lor când le alegem, să nu fie crăpate sau murdare.

Citește gratuit ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI

După achiziționare, ouăle trebuie depozitate în frigider și păstrate acolo în cartonul în care au fost cumpărate.

Dr. Olariu a mai spus că ouăle nu trebuie sub nicio formă spălate înainte de a fi gătite pentru că spălatul creează o cale de pătrundere a microbilor în coajă. În plus, a mai menționat specialistul, ouăle trebuie gătite termic la temperaturi de peste 70 de grade.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!