Carne cu omega 3. Nu e somon, e porc de Mangaliţa!

De Madalina Racorean, pe

Cine e porcul de Mangaliţa? O rasă apreciată pentru calitatea cărnii sale, cândva răspândită în zona Transilvaniei…
Aşadar, mănânci porc şi e foarte sănătos! Dacă în trecut era des întâlnită pe mesele românilor, ei bine, câteva decenii a fost uitată în fermele din Romania, însă azi îl regăsim într-o formă bună. Este un gras un care nu mananca orice, la fel cum face porcul din rasa Marele Alb, iar pentru a ajunge pe mesele doritorilor de carne foarte bună trebuie sacrească un an şi jumătate.

Omega 3 există în carnea de porc!

Fermierii care cresc aceşti purcei vorbesc despre faptul că grăsimea conţine acizi graşi Omega3, la fel ca şi cei care se găsesc în grăsimea de somon, ulieul de măsline sau în nuci, fistic ori migdale.

Pulpa de porc ecologica!

Sună bine, nu? Despre Omega3 cunoaştem multe lucruri bune. Am învăţat că sunt extrem de importanţi pentru sănătatea cardiovasculară, au rol de a scădea nivelul de colesterol „rău” şi al trigliceridelor şi de a-l creşte pe cel al colesterolului ”bun”. În plus, aceiaşi acizi graşi protejează celulele de oxidare şi ţin la distanţă depresia, artrita reumatoidă şi alte afecţiuni grave.

Carnea de porc Mangaliţa nu are toxine!

Pentrucă rasa Mangaliţa nu poate fi crescută industrial, la scarălargă, cu furaje concentrate, carnea lui nu conţine toxine la fel ca ceilalţi porci. Colesterolul rău nu există în această carne, iar gustul se apropie de cel al cărnii de mistreţ. Din aceste motive, el poate fi consumat cu moderaţie chiar şi de către cei care, din motive medicale au trebuit să renunţe la porc, dar şi de către copiii peste doi ani.

Citeste despre cafeaua sanatoasa pe www.ecotrend.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!