Valul 4 al pandemiei de COVID-19: Prima localitate din România în care se impun restricții dure

De Unica.ro, pe

Valul patru al pandemiei de COVID-19 începe să se resimtă tot mai mult și în România. O localitate din județul Cluj a intrat în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Autoritățile au impus restricții dure pentru următoarele 14 zile.

Comuna Mărgău din județul Cluj este prima localitate care intră în scenariul roşu în cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, potrivit Digi24. Aceasta cuprinde 6 sate în care locuiesc aproximativ 1.500 de oameni, iar incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori.

Decizia a fost luată prin Hotărârea nr. 162 din 23 august 2021 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 826/05.08.2021.

Citește și: A murit Doru Stănculescu. Artistul avea 71 de ani

Adela Popescu și Radu Vâlcan au stabilit data și locația pentru botezul celui de-al treilea fiu

Irina Mohora a născut cel de-al doilea copil. Prima fotografie cu fetița prezentatoarei de la TVR

Magda Pălimariu s-a căsătorit. Primele fotografii de la nunta prezentatoarei Pro TV

Restricții dure într-o comună din județul Cluj

Pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2, autoritățile au hotărât să impună restricții dure pe o perioadă de 14 zile.

Printre acestea se numără interzicerea evenimentelor publice, de tipul spectacolelor, concertelor sau a altor activități recreative și sportive. De asemenea, sunt interzise evenimentele private, de tipul nunților sau botezurilor. Restaurantele, barurile, cafenelele au fost închise. La fel hotelurile și pensiunile.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!