Românii vor primi bani pentru a-și instala garduri electrice împotriva urșilor

De Unica.ro, pe

Ministerul Mediului a decis să finanțeze locuitorii zonelor în care urșii obișnuiesc să intre în localități pentru a instala garduri electrice în jurul gospodăriilor. Banii fac parte dintr-un program lansat de minister și are ca obiectiv împiedicarea incidentelor tot mai dese provocate de urși.

Programul finanțează pentru populație kit-uri complete de garduri electrice care pot fi instalate de populație în jurul propriilor gospodării, stânelor, culturilor agricole, livezilor, se arată într-un comunicat al ministerului Mediului.

Citeşte şi: O femeie stă în cort, la marginea pădurii, în Brașov. Zona este frecventată de urși și mistreți

„Suntem țara cu cea mai mare populație de urși din Europa. Pe de-o parte, o bogăție a biodiversității românești, pe de altă parte, o mare responsabilitate pentru siguranța oamenilor. Programul nostru împacă dubla noastră responsabilitate: conservarea speciei și coexistența fără incidente între om și carnivorele mari. Vom acoperi în proporție de 100% costurile acestor sisteme pentru populația din județele țării în care s-au înregistrat în mod repetat incidente sau pagube produse de animalele sălbatice”, a explicat Costel Alexe, ministrul Mediului, potrivit digi24.ro.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Populația poate primi până la 2000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice în jurul zonelor obiectivelor pe care vor să le protejeze.  Programul este adresat populației din județele: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!