Video Cât de rapid te poți contamina cu coronavirus chiar dacă porți mănuși

De Raluca Vițu, pe

O asistentă din Michigan a demonstrat că oricine se poate contamina foarte uşor cu noul coronavirus chiar și cu mănuşi.

Molly Lixey, din Michigan, a distribuit un videoclip pe pagina sa de Facebook, în care face un experiment legat ce se întâmplă atunci când facem cumpărături şi avem impresia că o pereche de mănuşi ne poate proteja împotriva infecției cu noul coronavirus.

Femeia a vorbit în experimentul ei despre contaminarea încrucișată, adică modul prin care o substanță nocivă se poate răspândi dintr-o zonă în alta prin neatenție. Pentru a arăta cum se răspândesc germenii prin neatenție, asistenta a folosit o pereche de mănuși din latex și o substanță verde, care reprezintă materiile nocive. Apoi și-a închipuit cum a ajuns într-un supermarket și a început să facă diverse cumpărături.

Citeşte şi: Cum se simte coronavirusul? Un medic român cu Covid-19 dezvăluie cum se manifesta boala

În timpul acestor cumpărături fictive, femeia își imagiează cum primește un mesaj de la soțul ei pe telefon și îi răspunde. Apoi, telefonul sună și îl duce la ureche să răspundă. Bacteriile de pe obiectele infectate sunt acum în coșul ei, pe telefon și pe ureche, chiar dacă poartă mănuși.

Nu are rost să purtaţi mănuşi, dacă nu vă veţi spăla mâinile ori de câte ori atingeţi alte suprafeţe ori obiecte. Puteţi să luaţi orice măsuri de protecţie doriţi, pentru a vă simţi în siguranţă, dar nu uitaţi, totul este ştiinţă! Teama te poate face să o iei razna şi să acţionezi aiurea!”, a spus Lixey, potrivit The Independent.

Concluzia experimentului făcut de tânăra asistenă este cât se poate de evidentă: fără respectarea regulilor de igientă personală, nu ne putem feri de noul coronavirus. Spălatul frecvent și temeinic al mâinilor și dezinfectarea obiectelor personale pe care le avem la noi când ieșim afară sunt metodele cele mai sigure pentru a evita infectarea sau răspândirea virusului pandemic.

Iată demonstrația video a asistentei Molly Lixey:

sursa foto/video – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!