Cum se simte coronavirusul? Un medic român cu Covid-19 dezvăluie cum se manifesta boala

De Raluca Vițu, pe

În această perioadă dificilă prin care trecem mulți dintre noi ne întrebăm ce simt, de fapt, persoanele care s-au infectat cu noul coronavirus. Care sunt primele simptome când pacienții încep să realizeze că sunt șanse mari să se fi infectat, până la aflarea rezultatelor testelor medicale? Și cum evoluează această maladie?

Roxana Betea, un medic tânăr, fără alte probleme de sănătate, s-a confruntat cu această problemă și a povestit întreaga experiență. Roxana s-a infectat în timp ce lucra la Spitalul Județean Deva, unde erau deja confirmate câteva cazuri de Covid-19.

Citeşte şi: Se transmite coronavirusul când vorbim unii cu alții? Ce spun specialiștii

„A început ca o răceală. Mă simţeam obosită şi mă strângea gâtul”, a explicat, pentru mediafax.ro,  medicul Roxana Betea, care este infectată cu COVID-19 şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Deva. Medicul a avut primele simptome pe 28 martie, iar a doua zi a venit şi confirmarea: avea noul coronavirus. Au urmat două zile în care simptomele s-au agravat și se simțea din ce în ce mai rău.

„Aveam febră, eu care nu am mai făcut temperatură de ani de zile. Începusem să şi tuşesc şi aveam o stare generală foarte proastă”, a mai dezvăluit Roxana.

Tânăra a povestit cum simțea că parcă are ceva fierbinte în gât şi o durea la fiecare înghiţitură. Starea proastă a durat cam trei, patru zile.

Citeşte şi: Coronavirus: 13 aprilie, ziua critică pentru România. În total, vor fi peste 800 de decese

„Am trecut pe perfuzii imediat pentru a reduce temperatura. M-au ajutat perfuziile, pentru că am trecut destul de uşor peste perioadă proastă. Am fost norocoasă”, a încheiat Roxana Betea.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!