Profesorii se tem să se reîntoarcă la catedre

De Unica.ro, pe

Cadrele didactice care suferă de boli cronice sunt foarte îngrijorate de redeschiderea școlilor și se tem să se întoarcă la catedră.

O parte dintre ei ar putea preda online, dar acest lucru duce la adâncirea deficitului de profesori, mai ales că mulți dintre cei care au ajuns la vârsta pensionării au cerut să se retragă.

Daniela Andrica și este profesoară de limba germană de 20 de ani. În acest timp, i-au trecut prin mână, peste 5.000 de copii. Ea are astm bronşic şi se teme să meargă la şcoală ca să nu se infecteze cu noul coronavirus.  Daniela Andrica spune că niciodată nu i-a fost atât de greu ca în acest an, când trebuie aleagă între elevi şi sănătatea ei, dar situația ei este critică. Dacă se infectează cu COVID-19, stare ei de sănătate se poate agrava seminificativ.

Citeşte şi: Nu toți pacienții vindecați de COVID-19 scapă de virus. În ce zonă a corpului rămâne ascuns

„Sufăr de astm, am boli din acestea cu risc, colegii mei sunt mulţi dintre ei care au diferite boli. Ne gândim că multe lucruri nu au fost puse la punct, adică din partea conducerii şcolii s-a făcut tot posibilul, dar ne gândim cu adevărat cu îngrijorare cum ne vom proteja noi dascălii”, a afirmat Daniela Andrica, profesoară de limba germană, potrivit mediafax.ro.

Din nefericire, ca ea sunt zeci de profesori în fiecare şcoală cu fel de fel de afecțiuni și probelme de sănătate, iar cei care trebuie să găsească o soluţie sunt directorii. Unii profesori vor preda online, în timp ce alţii şi-au luat concedii medicale.

„Pentru cei care sunt prezenţi în clasă, avem laptop instalat, videoproiector, lecţia va fi vizualizată de toată clasa, pe tablă. Va fi proiecţia lecţiei pe tablă. Problema se pune referitor la persoana care va supraveghea elevii în ora respectivă”, a spus Cerasela Bociu, director la Liceul Grigore Moisil Timişoara.

Sursa foto – 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!