În plină pandemie de coronavirus, românilor le arde de glume: Un bărbat a ieșit cu peștișorul, într-o pungă, la plimbare

De Raluca Vițu, pe

Carantina totală instaurată în România în contextul pandemiei de coronavirus scoate la iveală latura inventivă, dar și inconștiența unor români care caută fel de fel de motive, care mai de care mai ciudate sau hilare, pentru a ieși din case.

Președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a povestit câteva situații amuzane cu care polițiștii au fost nevoiți să se confrunte când au verificat persoanele care au ieșit din case pe durata stării de urgență.

Citeşte şi: Iohannis scoate armata pe străzi! „Recomandările pentru cetățeni devin obligații!”

Este vorba despre câteva persoane care s-au folosit de animalele de companie care nu au nevoie de plimbare pentru a ieși din casă, deși acest lucru este complet interzis de autorități în momentul de față. De exemplu, un tânăr de 19 ani a ieșit pe stradă cu peştişorul din acvariu pus într-o pungă și o altă persoană și-a plimbat pisica cu mașina.

„Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica, potrivit digi24.ro.

Președintele sindicatului Europol susține că nu a fost stabilită o distanță anume care să definească termenul de proximitate.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„Sunt aspecte subiective, care vor rămâne la latitudinea polițistului care interacționeză cu cetățeanul. Va fi la latitudinea agentului constatator dacă proximitatea domiciliului este una rezonabilă sau nu”, a mai precizat acesta.

Deși par amuzante, aceste întâmplări nu fac decât să înrăutățească situația în care ne aflăm. Andreica a încheiat făcând un apel la responsabilitate și cerându-le românilor să se pună în pericol  prin încîlcarea măsurilor dispuse de autorități.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!