Medic: „România va intra din nou în carantină din cauza noului coronavirus”

De Unica.ro, pe

Potrivit medicilor și experților în sănătate publică, România va intra din nou în carantină din cauza numărului mare de persoane care au COVID-19. Chair dacă nu va fi vorba despre o carantinare completă a țării, vor fi închise anumite orașe sau județe unde numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus va înregistra o creștere semnificativă.

România va intra din nou în carantină, crede expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș. Însă nu va mai fi vorba despre o carantină în toată țara, ci în anumite orașe sau chiar județe,

Citeşte şi: Alimentele congelate pot răspândi coronavirusul, arată o echipă de cercetători

„Din nefericire, măsura care este la îndemâna noastră este izolarea socială și părerea mea este că se va trece la izolare socială pe regiuni, pe județe, pe orașe, acolo unde rata de pozitivare este mare. Vom ajunge din nou la un lockdown, nu am nici mai mică îndoială aici, pentru că nu se iau măsurile potrivite în continuare, nu se poartă măști în spațiile publice, rata de transmitere crește, scad temperaturile, ceea ce face ca oamenii să petreacă mai mult timp înăuntru și de aceea avem sezonalitatea gripei. Gripa nu se transmite din cauza faptului că e mai frig, la fel și coronavirusul, ci din cauză că oamenii petrec mai mult timp înăuntru, fără măști. Din perspectiva unui expert în sănătate publică, cea mai bună măsură este lockdown-ul”, a subliniat expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, potrivit Digi24.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Răzvan Cherecheș consideră că măsurile luate au fost potrivite, dar din nefericire nu au fost impuse suficient de ferm din pricina alegerilor.

„În continuare nu se dau amenzi pentru nepurtarea măștii în spațiile publice (…). Poliția e prezentă, dar nu dă amenzi, dă avertismente în cel mai bun caz, pentru că, nu-i așa, amenzile ar afecta intenția de vot și în momentul de față, din perspectiva mea, prioritatea guvernului este mai degrabă votul de la sfârșitul săptămânii decât siguranța cetățenilor. După alegeri trebuie să ne așteptăm la măsuri mai drastice. Nu avem de ales, rata de infecție crește continuu”, a adăugat expertul.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!