Medic: „Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Nu că se înbolnăvesc copiii, ci părinții și bunicii lor”

De Unica.ro, pe

Redeschiderea școlilor din această toamnă poate duce la o creștere substanțială a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 mai ales în rândul părinților și al bunicilor, spune Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „După începerea școlilor, măștile de protecție vor trebui purtate și în casă”

Medicul se teme cel mai tare pentru grupele de vârstă trecute de 50 de ani deoarece se știe deja că pentru această categorie de persoane reacția virusului pandemic este mult mai violentă.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Redeschiderea școlii este un moment care va determina ulterior o creștere a numărului de îmbolnăviri și nu neapărat pentru faptul că se îmbolnăvesc copiii. Încărcătura virală este mai mare la copii decât la adulți. Cei care au virusul au o simptomatologie foarte ușoară, aproape că nici nu-și dau seama că sunt infectați. Își transmit unul altuia, destul de greu, dar merg acasă. Sunt aduși la școală de bunici sau de părinți, merg acasă la părinți și la bunici și pot transmite. Mi-e teamă nu pentru grupele de vârstă până în 40-50 de ani. Mi-e teamă că vom avea un șoc cu grupele de vârstă trecute de 50 de ani, unde știm că reacția virusului este foarte rea”, a explicat Emilian Imbri, potrivit digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!