Alexandru Rafila: „După începerea școlilor, măștile de protecție vor trebui purtate și în casă”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 august 2020, 14:36

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este de părere că, după începerea școlilor, măștile de protecție ar trebui folosite și în casă.

Alexandru Rafila este sigur că vom asista la o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 odată cu începerea noului an şcolar, iar această măsura va fi utilă atunci când are loc o interacțiune între copil şi bunici.

Citeşte şi: De ce ar trebui să purtăm măști și în spații deschise? Explicația profesorului Alexandru Rafila

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie. Acestea nu trebuie evitate, dar trebuie să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!