Marcel Vela: „Dotăm polițiștii cu echipamente de înregistrare audio/video pentru responsabilizarea populației”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 iulie 2020, 15:58

Polițiștii din stradă vor fi dotați cu aparatură de înregistrare audio și video. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, iar decizia a fost luată pentru a nu mai exista dezbateri despre cine este vinovat – infractorul sau polițistul.

Marcel Vela a mai spus că dotarea polițiștilor cu aparatură de înregistrare este necesară pentru documentarea cazurilor de ultraj.

Citeşte şi: Marcel Vela anunță majorări salariale pentru polițiști: „Acesta este un act de dreptate”

„Am făcut toate procedurile, să ajungem și la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii polițiști în județul Vâlcea, în județul Prahova, au fost înregistrate dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgență, să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video astfel încât contactul cu cetățeanul, cu un suspect, cu un potențial infractor să poate fi documentat oficial și eficient prin aceste mijloace de înregistrare”, a spus Vela, potrivit Agerpres.

Ministrul crede că body-camerele vor responsabiliza și polițiștii, și cetățenii.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Body-camera unui polițist, într-un final va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau polițistul”, a adăugat Vela.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!